SNP i DF: Ulcinj postao poznat po nelegalnoj gradnji i urbanističkom haosu

U saopštenju je rečeno da će nakon februarskih izbora, u novom skupštinskom sazivu, "Koalicija insistirati na donošenju potrebnih podzakonskih akata zakona, i nadamo se, kao opoziciona opština, uraditi sve da se zakon sprovede, a da građani imaju maksimalne olakšice"
71 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 19.01.2018. 13:04h

Koalicija “Za zdravi Ulcinj – građanski hrabro” SNP-DF smatra da je Ulcinj zahvaljujući onima koji su se nalazili na čelu lokalne samouprave svih ovih godina, "postao poznat po nelegalnoj gradnji i urbanističkom haosu, a ne po turističkim kapacitetima i turističkoj ponudi. "

"Ulcinj je u nekom ranijem periodu važio za lidera crnogorskog turizma. Nažalost, to je davno prošlo vrijeme. Sada je sigurno prvi, ali u broju nelegalno sagrađenih objekata. Tužno za nekadašnju perjanicu turizma Crne Gore. Aktuelna vlast, ali i svaka dosadašnja, nisu ništa uradile da se taj problem riješi, već su svojim nečinjenjem i lošim zakonskim aktima samo podspješivali divlju gradnju. Ni famozni Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata, nije našao rješenje za ovo pitanje, već ga je, izgleda, poprilično iskomplikovao i stvorio veliki urbanistički haos. Kao potvrda ovoj konstataciji je nevjerovatno mali broj zahtjeva za legalizaciju, samo 22. No, to i ne treba da čudi jer ni jedna opština u Crnoj Gori, pa ni ulcinjska, nije donijela podzakonska akta, kako bi se ovaj zakon sproveo", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je rečeno da će nakon februarskih izbora, u novom skupštinskom sazivu, "Koalicija insistirati na donošenju potrebnih podzakonskih akata zakona, i nadamo se, kao opoziciona opština, uraditi sve da se zakon sprovede, a da građani imaju maksimalne olakšice."

"Na taj način će se povećati kapitalni budžet Opštine Ulcinj, čija sredstva bi bila uložena u rješavanje kapitalnih saobraćajnih i komunalnih problema, kojih u našem gradu ima na pretek. Želimo da napravimo moderan, prepoznatljiv, perspektrivan, ali duhom tradicionalan Ulcinj, kakav je davno prepoznat ne samo kod nas već i u svijetu. Vrijeme je da Ulcinj ozdravi i vrati se tamo gdje pripada, na turističku mapu svjetskih centara, jer prirodne potencijale koje kao primorski grad posjeduje, treba znati iskoristiti i na pravi način valorizovati", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: