Krivokapić: OŠ "Savo Pejanović" spremna za školsku godinu, osposobljene prostorije za produženi boravak

"Priprema nastave je bila veoma izazovna, ali smo uspjeli da organizujemo sve, tako da svako dijete ima jednake mogućnosti za sticanje znanja. Ono što je bio najveći izazov je osposobiti više prostorija za produženi boravak kako bi, kao i ranije, izašli u susret svim zaposlenim roditeljima kojima je ova usluga od velikog značaja. Uspjeli smo obezbijedili produženi boravak za oko 90 mališana prva tri razreda", kazala je ona

8999 pregleda 4 komentar(a)
OŠ Savo Pejanović, Foto: Privatna arhiva
OŠ Savo Pejanović, Foto: Privatna arhiva

Direktorica Osnovne škole "Savo Pejanović" Biljana Krivokapić, kazala je da ta ustanova spremno dočekuje školsku 2020/21 godinu, te da su osposobili dio prostorija koje će se koristiti za produženi boravak.

"Priprema nastave je bila veoma izazovna, ali smo uspjeli da organizujemo sve, tako da svako dijete ima jednake mogućnosti za sticanje znanja. Ono što je bio najveći izazov je osposobiti više prostorija za produženi boravak kako bi, kao i ranije, izašli u susret svim zaposlenim roditeljima kojima je ova usluga od velikog značaja. Uspjeli smo obezbijedili produženi boravak za oko 90 mališana prva tri razreda", kazala je ona.

Ona je pojasnila da će jutarnje čuvanje i produženi boravak će raditi od 07:00 do 16:00 časova, a učenici će biti raspoređeni u tri učionice, dok im je na raspolaganju i sala za fizičko.

"Prvi dan školovanja je najbitniji za svakog đaka, pa smo vodili računa i o samom pijemu prvaka. Prijem će se organizovati za sva tri odjeljenja sa razmakom od pola sata između odjeljenja, kako bi se izbjegle gužve", kazala je Krivokapić.

Ona je kazala da će organizovati konsultacije za učenike VII, VIII i IX razreda.

"Kao što je i preporučeno, učenici jednog odjeljenja će biti podijeljeni u dvije grupe, najviše po 15 učenika po grupi. Izradili smo raspored tako da svake druge sedmice jedna grupa, ukoliko ima potrebu za konsultacijama, provodi cijelu radnu nedjelju u školi", kazala je ona.

Bonus video: