Nastavlja se "rat" za terasu na Pinama: Inspekcija će opet uklanjati mobilijar sa šetališta

"Morsko dobro" je na tender spornu terasu dalo u zakup do kraja ove godine podgoričkoj kompaniji, vlasniku hotela “Astoria“ za iznos od 4.692 eura

19060 pregleda 33 reakcija 10 komentar(a)
Sporna terasa Apolona i legalna terasa Astorije, Foto: Siniša Luković
Sporna terasa Apolona i legalna terasa Astorije, Foto: Siniša Luković

Način na koji je Komunalna inspekcija Opštine Tivat pristupila rješavanju problema sa jednom od ugostiteljskih terasa na najatraktivnijoj lokaciji u Tivtu – gradskoj rivi Pine, doveo je do toga da Tivćani na jugoistočnom dijelu rive i šetališta već nekoliko dana imaju ne samo jednu legalnu i jednu nelegalnu ugostiteljsku terasu, već su dobili i svojevrsno skladište ugostiteljskog mobilijara na samom šetalištu.

To je naime, produkt svojevrsnog rata koji oko nekadašnje terase lokala „Apolon“ čiji je vlasnik tivatski advokat Ratko Pantović, vode on i „Morsko dobro“ koje je u međuvremenu tu lokaciju za privremeni objekat za čije korišćenje Pantović godinama nema važeći ugovor, izdalo drugom zakupcu – obližnjem malom hotelu „Astoria“ podgoričke kompanije Nemesis“. “Morsko dobro“ je na tender spornu terasu dalo u zakup do kraja ove godine podgoričkoj kompaniji, vlasniku hotela “Astoria“ za iznos od 4.692 eura.

Pantović je osporio tender, smatrajući da je terasa trebalo da pripadne isključivo njegovom lokalu koji je fizički bliži lokaciji.

Neposredno prije nego što će što mu prošle srijede isteći rok koji mu je Komunalna inspekcija Opštine Tivat, postupajući po zahtjevu „Morskog dobra“ i Ministarstva održivog razvoja i turizma, ostavila da sam oslobodi spornu lokaciju koja je u državnom vlasništvu, Pantović je sklonio svoj mobilijar i unio ga u prostorije lokala „Apolon“. To je inspekcija i zvanično 16. septembra zapisnički konstatovala i istog dana obavijestila "Morsko dobro" da je lokacija oslobođena i da se ona može predati na korišćenje „Astoriji“ kao novom zakupcu koji sa "Morskim dobrom" ima vežeći ugovor o korišćenju te lokacije za postavljanje privremenog objekta – ugostiteljske terase.

"Astoria" je odmah postavila svoj mobilijar, ali se u popodnevnim satima istog dana na licu mjesta pojavio Pantović koji je sa još nekolicinom momaka, samoinicijativno uklonio „Astorijin“ mobilijar i vratio onaj kafića „Apolon“. Ubrzo je na lice mjesta ponovno došla Komunalna inspekcija, koja je to zapisnički konstatovala, ali Pantovićev mobilijar nije uklonila, čime je nastavljena agonija oko ugostiteljske terase. Pantović i njegovi saradnici su „Astorijin“ mobilijar odnijeli nekoliko metara dalje i ostavili ga na gomili, na terasi šetališta Pine gdje se taj materijal i danas nalazi, pa Tivćani i turisti koji borave u tom gradu imaju prilike da gledaju nesvakidašnji prizor nasred gradske rive i ispred jednog od najluksuznijih malih hotela u tom gradu.

Iz kompanije „Nemesis“ „Vijestima“ su juče kazali da oni neće ukloniti sa šetališta svoj nabacani mobilijar jer im nadležne slušbe nisu obezbijedile da ga postave onamo gdje bi on trebalo da bude – na spornoj terasi koju su zakupili. Ponovili da oni imaju važeći ugovor o zakupu nekadašnje „Apolonove“ terase sa „Morskim dobrom“ za ovu, sa mogućnošću njegovog produženja za još tri godine i da su zakupninu već platili budvanskoj firmi, ali da im „Morsko dobro“ i Komunalna inspekcija Opštine Tivat još nisu omogućili da koriste državnu lokaciju koju su legalno zakupili i platili.

Zbog toga oni najavljuju niz pravnih koraka protiv odgovornih lica iz Komunalne inspekcije i Opštine Tivat za koje smatraju da su u ovom slučaju, nesavjesno i nezakonito obavljali svoje službene dužnosti. Novi rok koji je u međuvremenu Komunalna inspekcija Opštine Tivat izdala Pantoviću da ukloni svoju opet postavljenu terasu za koju on nema važeći ugovor sa „Morskim dobrom“, ističe danas, pa će svojevrsni i do sada u Tivtu nezabilježeni „rat“ za terasu na Pinima, po svemu sudeći, dobiti novo poglavlje.

Bonus video: