Kampanja "Budi zdrav i promijeni stav"

Projekat, tokom koga će biti sprovedeno istraživanja koliko su mladi fizički aktivni i koliko se zdravo hrane, namijenjen je omladini Nikšića, Budve, Bara i Rožaja, a podržan je od Ministarstva sporta i mladih

6319 pregleda 1 komentar(a)
„Budi zdrav i promijeni stav“, Foto: Savez izviđača Crne Gore
„Budi zdrav i promijeni stav“, Foto: Savez izviđača Crne Gore

Kako bi mladim ljudima skrenuli pažnju da vode računa o zdravoj ishrani i redovnom vježbanju, Savez izviđača Crne Gore, realizuje projekat „Budi zdrav i promijeni stav“.

Projekat, tokom koga će biti sprovedeno istraživanja koliko su mladi fizički aktivni i koliko se zdravo hrane, namijenjen je omladini Nikšića, Budve, Bara i Rožaja, a podržan je od Ministarstva sporta i mladih.

“Proteklog vikenda članovi izviđačkog odreda ‘24. Novembar’ iz Bara i izviđačkog kluba ‘Eho’ iz Podgorice sproveli su anketu među mladima u Baru i Budvi o tome koliko su fizički aktivni i koliko se zdravo hrane. Više od 60 mladih učestvovalo je u anketi, a njihovi odgovori daće nam jasan pokazatelj koliko mladi vode računa o fizičkim aktivnostima”, kazao je Peko Vukadinović, predsjednik Saveza izviđača.

Narednog vikenda, anketirani će biti mladi u Nikšiću i u Rožajama, a rezultati istraživanja biće objavljeni na sajtu i Facebook stranici Saveza.

Anketa je kreirana uz stručnu pomoć MOMSIC-a, volonterske nevladine organizacije pri Medicinskom fakultetu u Podgorici, zasnovane na slobodnom povezivanju i udruživanju studenata medicine radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

foto: Savez izviđača Crne Gore

“U sklopu projekta kreirali smo i aplikaciju ‘Pokreni se’, koja će pomoći pomoći mladima u Baru, Budvi, Rožajama i Nikšiću da lakše odaberu mjesto za svoju fizičku aktivnost, jer će biti mapirane pješačke staze, teretane na otvorenom, biciklističke staze kao i drugi sportski sadržaji. Aplikacija će imati i opciju mjerenja bazalnog metabolizma, tablicu energetske vrijednosti velikog broja proizvoda i namirnica kao i osnovne informacije o projektu”, objasnio je Vukadinović.

Aplikacija “Pokreni se” biće promovisana krajem mjeseca i biće dostupna svim korisnicima Android uređaja.

Bonus video: