nema inficiranih koronavirusom

Bijelo Polje: Zaposleni i korisnici Doma starih već tri mjeseca u karantinu

Vrši se pojačan nadzor korisnika koji boluju od hroničnih bolesti, a svim korisnicima i zaposlenima po tri puta na dan mjeri se temperatura i kontroliše zdravstveno stanje

7370 pregleda 0 komentar(a)
Dom starih, Foto: Privatna arhiva
Dom starih, Foto: Privatna arhiva

Zaposleni u Domu starih u Bijelom Polju  već tri mjeseca nalaze se u karantinu sa oko 170 korisnika.

Direktor te ustanove Dejan Pavićević je kazao da je za razliku od prvog talasa korone, kada su zaposleni ostali u karantinu skoro dva mjeseca, način rada sada malo izmijenjen.

“Naime, zaposleni se rotiraju na svakih 15 dana, a prije toga se, naravno, testiraju", rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

U toj ustanovi nije bilo pozitivnih na korona virus, svi zaposleni i korisnici osjećaju se dobro i niko nema simptome.

Vrši se pojačan nadzor korisnika koji boluju od hroničnih bolesti, a svim korisnicima i zaposlenima po tri puta na dan mjeri se temperatura i kontroliše zdravstveno stanje.

Od prvog dana na snazi su mjere koje se odnose na zabranu grupnih aktivnosti, izlazak van dvorišta, prijem novih korisnika (osim ako se radi o hitnim i prethodno testiranim slučajevima), pojačanu dezinfekciju, obavezno nošenje zaštitne opreme, socijalnu distancu i zabranu posjeta. Međutim, korisnici su u stalnoj komunikaciji sa svojim porodicama preko telefona, društvenih mreža i naše socijalne službe.

,,Niko ne zna koliko će sve ovo da traje, ali imamo dovoljno kapaciteta. Sve resurse smo usmjerili na borbu protiv ove pošasti. Svjesni smo da i najmanja greška može da dovede do fatalnih posledica jer su naši korisnici najranjivija kategorija. Zato ostajemo u karantinu sve dok traje opasnost", objasnio je Pavićević.

Preporučujemo za Vas