POJAČANE KONTROLE

Apel građanima Berana da poštuju mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa

"Zajedničkim aktivnostima svih nas možemo biti uspješni u sprovođenju svih mjera, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja i života građana Berana"

2556 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Berane
Sa sastanka, Foto: Opština Berane

Građanima Opštine Berane upučen je apel da poštuju mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

U zgradi Opštine Berane danas je održan zajednički sastanak predstavnika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, Operativnog mini štaba koji je formiran za područje opštine Berane i Uprave policije.

Kako je saopšteno nakon sastanka, ukazano je da ukoliko preventivne mjere ne budu dale rezultate da će inspekcijski organi preduzimati sve represivne mjere, od prekršajne odgovornosti, krivične odgovornosti i zatvaranja ugostiteljkih objekata.

"Apelujemo na građane da poštuju ove mjere. Zajedničkim aktivnostima svih nas možemo biti uspješni u sprovođenju svih mjera, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja i života građana Berana", saopšteno je.

Dodaje se da kako bi se popravila epidemiološka situacija u Beranama, odlučeno je da će gradom u narednom periodu patrolirati mobilni timovi sastavljeni od službenika lokalnih i državnih inspekcijskih službi, kao i Uprave policije.

"Zadatak mobilnih timova je da sprovode zajedničku kontrolu obilaženjem kritičnih tačaka u gradu (šetalište, parkovi, ugostiteljski objekati, područje oko zdravstvenih ustanova…), kako bi upozoravali građane da se pridržavaju mjera, a u krajnjem slučaju protiv neodgovornih lica biće podnijete krivične prijave“, navodi se.

Sastanku su prisustvovali u ime Opštine Berane, potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević, načelnik Komunalne policije Aleksandar Ojdanić, sekretar za finansije i ekonomski razvoj Bojan Radošević, pomoćnik u Sekretarijatu za inspekcijske poslove Jovan Sinanović, šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević i savjetnca u Opštini Berane Milica Račić.

U ime Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, prisustvovali su šefica štaba Nada Đurđić, predstavnik Uprave za inspekcije poslove Ferzad Kardović i inspektor Bogdan Raičević.

Bio je prisutan i komandir beranskog Centra bezbjednosti Marjan Račić, kao i tržišna inspektorka iz Berana Amra Isović.