Janovići bogatiji za još jedan stan

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da u roku od 30 dana od dana uvećanja imovine tu promjenu prijavi Agenciji u vidu vanrednog ivovinskog kartona

34068 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Boris Pejović
Nikola Janović, Foto: Boris Pejović

Porodica ministra sporta i mladih Nikole Janovića bogatija je za još jedan stan, vidi se iz vanrednog izvještaja o prihodima i imovini koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Ministar je u vanrednom imovinskom kartonu prijavio da je njegova supruga Kristina Janović naslijedila stan od 80 i garažu od 19 metara kvadratnih.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da u roku od 30 dana od dana uvećanja imovine tu promjenu prijavi Agenciji u vidu vanrednog ivovinskog kartona.

Ko to ne uradi u zakonskom roku, zaprijećena je novčana kazna od 500 do 2.000 eura

Sva ostala nepokretna imovina porodice vodi se na ministra. On je vlasnik stanova od 52 i 74 i garaže od 12 metara kvadratnih koje je stekao kupovinom, ali i poslovnog objekta od 39 i porodične stambene zgrade od 222 metara kvadratnih koje je naslijedio. Pored toga je vlasnik 500 metara kvadratnih dvoriša, 59 metara kvadratnih šume i polovine od 2.950 metara kvadratnih šume.

Kada je u pitanju pokretna imovina, Janović vozi motor “jamaha” iz 2013. godine, a supruga jednako star “nisan kaškai”.

U redovnom godišnjem imovinskom kartonu za prošlu godinu, Janović je prijavio da je kao ministar primao uglavnom po 1.391 euro. On je takođe član Savjeta za turizam, Savjeta za konkurentnost, Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i Nacionalnog savjeta za koordinaciju i prevenciju hroničnih nezaraznih bolesti, ali je prijavio da za te angažmane nije dodatno plaćen.

Pored ministarske plate imao je prošle godine i dva dodatna prihoda. Jedan od stanova u Podgorici izdavao je za 600 eura, a 1.022 eura dobijao je na ime doživotne naknade po osnovu statusa vrhunskog sportiste.

Njegova supruga je u Osnovnoj školi “Savo Ilić” zarađivala prošle godine 513 eura mjesečno.

Dok je ranije davao saglasnost na uvid u bankarske račune, Janović u vanrednom imovinskom kartonu to nije uradio.

Bonus video: