u organizaciji Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija i MAP-A

JP Morsko Dobro obilježava Mediteranski Dan obale

Nakon izrade, promotivno edukativni poster biće distribuiran institucijama, te osnovnim i srednjim školama širom Crne Gore.”-saopšteno je iz Morskog Dobra. Zbog pandemije COVID-19, ove godine će centralna proslava “Mediteranskog Dana obale”, biti upriličena virtuelno

3030 pregleda 0 komentar(a)
Mediteranski Dan obale, Foto: MD
Mediteranski Dan obale, Foto: MD

“Mediteranski Dan obale” se, u organizaciji Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (UN Environment) i Mediteranskog akcionog plana (MAP), obilježava 25. septembra u zemljama Mediterana, aktivnostima koje imaju za cilj informisanje i podizanje svijesti o značaju mora i obalnog područja kao prirodnog i društveno-ekonomskog resursa čiji održivi razvoj predstavlja najaktuelniji izazov na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Tim povodom Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore iz Budve je pripremilo edukativno-propagandni poster o zaštiti i očuvanju životne sredine i njenog biodiverziteta. “Ove godine, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Univerzitetom Crne Gore-Institut za biologiju mora, a u okviru GEF Adriatic projekta, pripremljen je poster o koralnim zajednicama. Ovom prilikom posebna pažnja usmjerena je na Zlatni koral (lat. Savalia savaglia), vrstu koja je zaštićena međunarodnim i nacionalnim propisima, a čije najveće populacije su zabilježene na lokacijama Sopot i Dražin vrt u Bokokotorskom zalivu.

Nakon izrade, promotivno edukativni poster biće distribuiran institucijama, te osnovnim i srednjim školama širom Crne Gore.”-saopšteno je iz Morskog Dobra. Zbog pandemije COVID-19, ove godine će centralna proslava “Mediteranskog Dana obale”, biti upriličena virtuelno.

Regionalni centar za prioritetne aktivnosti iz Spilta (PAP/RAC) je u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju MAP-a i INFO/RAC, pripremio posebno web mjesto posvećeno ovogodišnjem Danu obale.

Preporučujemo za Vas