Projekat uređenja i pošumljavanja Trebjese

„Uloga mladih u realizaciji ovog projekta bazira se na aktivnoj participаciji u akcijama роšumljavanja i čišćenja lokaliteta park šume Trebjesa. Jedan og glavnih ciljeva je buđenje svijesti kod mladih o značaju zаštite životne sredine, očuvanja šuma, njihove zaštite od požara i održivog gazdovanja šumskim kompleksima“, kazao je asistent na projektu, Radule Cerović

4730 pregleda 143 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nevladino udruženje „Putevima predaka“, u saradnji sa „Medija timom“, realizuje projekat „Pošumimo Trebjesu“.

Prema riječima koordinatorke projekta, Ane Petrović Njegoš, cilj im je ne samo da pošume Trebjesu, već i da utiču na svijest građana.

„Kroz akcije uređenja i pošumljavanja Trebjese želimo da promovišemo veću odgovornost lokalnog stanovništva u zaštiti prirode, te zdrave stilove života, kroz boravak u prirodi, na čistom vazduhu, kao i podići ekološku svijest mladih, kao i njihovo znanje o značaju šuma i zaštiti od šumsih požara“, kazala je Petrović.

Pored akcija pošumljavanja i uređenja, organizovaće i edukativne eko radionice za djecu predškolskog uzrasta, tribine za građane o zaštiti šuma od požara, distribuciju promotivnog materijala i info priručnika.

„Uloga mladih u realizaciji ovog projekta bazira se na aktivnoj participаciji u akcijama роšumljavanja i čišćenja lokaliteta park šume Trebjesa. Jedan og glavnih ciljeva je buđenje svijesti kod mladih o značaju zаštite životne sredine, očuvanja šuma, njihove zaštite od požara i održivog gazdovanja šumskim kompleksima“, kazao je asistent na projektu, Radule Cerović.

foto: Svetlana Mandić

Kako je naglasio, kroz kampanju „Sačuvajmo naše šume“, potrudiće se da daju maksimalan doprinos nacionalnoj strategiji održivog gazdovanja šumama, značaju njihovog očuvanja i zaštiti od šumskih požara.

Snežana Danilović, ispred „Medija tima“, kazala je da će učestvovati u osmišljavanju medijske kampanje, kako bi što više uticali na podizanje svijesti građana o značaju оčuvanja šuma i zaštiti životne sredine.

Projekat, koji traje osam mjeseci, je finansijski podržan od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa 7.976 eura.

Bonus video: