ZA STUDIJSKU 2020/21. GODINU

Nastava na osnovnim studijama na UCG počeće u ponedjeljak: "Strogo poštovati mjere i preporuke"

Prorektorica za nastavu na Univerzitetu Đurđica Perović navela je da je UCG usmjeren na kontinuirano unapređenje nastavnog procesa, pa i u vremenima otežanih uslova, imajući u vidu situaciju sa pandemijom izazvanom virusom COVID 19

5251 pregleda 60 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: UCG
Ilustracija, Foto: UCG

Nastava na osnovnim studijama na Univerzitetu Crne Gore, za studijsku 2020/21. godinu, počeće u ponedjeljak.

Prorektorica za nastavu na Univerzitetu Đurđica Perović navela je da je UCG usmjeren na kontinuirano unapređenje nastavnog procesa, pa i u vremenima otežanih uslova, imajući u vidu situaciju sa pandemijom izazvanom virusom COVID 19.

„Uprava Univerziteta je preporučila dekanima svih fakulteta da organizuju nastavu strogo poštujući kako visoke standarde kvaliteta nastave tako i sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i preporuka Instituta za javno zdravlje”, kazala je Perović.

Zato je, kako je dodala, preporučen kombinovani model nastave, sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u grupama i organizaciju predavanja na daljinu.

Perović je podsjetila da je Univerzitet i u svojoj Strategiji razvoja za period od 2019-2024. godine istakao posvećenost razvoju nastave, kroz kreiranje i realizaciju novih studijskih programa, koji su prepoznati i uporedivi u Evropskom prostoru visokog obrazovanja.

„U prethodnim mjesecima smo radili i na modernizaciji i optimizaciji infrastrukturnih kapaciteta, digitalizaciji nastavnih servisa i opreme, a u cilju daljeg unapređenja nastavnog procesa u veoma složenim zdravstvenim okolnostima“, rekla je Perović.

Univerzitet je, kako je navela, spreman za nastavu redovnim i onlajn putem.

Preporučujemo za Vas