Nevrijeme pogodilo Kotor: Vozila se kreću poplavljenim ulicama

"Apelujemo na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju", kaže se u saopštenju Uprave policije

22320 pregleda 9 komentar(a)
Danas u Kotoru, Foto: Facebook
Danas u Kotoru, Foto: Facebook

Nevrijeme praćeno padavinama pogodilo je Kotor.

Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama može se vidjeti da se vozila kreću poplavljenim ulicama.

Iz Uprave policije je ranije danas upozoreno da najavljene vremenske nepogode u Crnoj Gori mogu uzrokovati otežan saobraćaj, smanjenje vidljivosti, ali i zastoje, odrone i vanredne prekide u saobraćaju.

Kotor
Kotorfoto: Facebook

"Apelujemo na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju", kaže se u saopštenju.

foto: Facebook

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upozorio je da se od danas do ponedjeljka očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

Kako su kazali iz Direktorata, u centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše, a intenzivne padavine očekuju se naročito danas popodne i tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju uveče i u ponedjeljak.

„Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom, koji će lokalno imati i olujni karakter“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se jaki udari južnog vjetra očekuju naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, u tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka. Iz Direktorata su upozorili da su zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, i jakog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

„Direktorat izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere kako bi se izbjegla potencijalna šteta“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u takvim situacijama.

Bonus video: