Dom starih u BP tri mjeseca u karantinu, zaposleni se rotiraju na 15 dana

U toj ustanovi nije bilo pozitivnih na korona virus, svi zaposleni i korisnici osjećaju se dobro i niko nema simptome, saopšteno je

9430 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Doma starih - Foto: Jadranka Ćetković, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj iz Doma starih - Foto: Jadranka Ćetković, Foto: Jadranka Ćetković

Zaposleni u Domu starih već tri mjeseca nalaze se u karantinu sa oko 170 korisnika.

Direktor te ustanove Dejan Pavićević, kazao je da je za razliku od prvog talasa korone, kada su zaposleni ostali u karantinu skoro dva mjeseca, način rada sada malo izmijenjen.

“Naime, zaposleni se rotiraju na svakih 15 dana, a prije toga se, naravno, testiraju”, rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

U toj ustanovi nije bilo pozitivnih na korona virus, svi zaposleni i korisnici osjećaju se dobro i niko nema simptome, saopšteno je.

Vrši se pojačan nadzor korisnika koji boluju od hroničnih bolesti, a svim korisnicima i zaposlenima po tri puta na dan mjeri se temperatura i kontroliše zdravstveno stanje.

Od prvog dana na snazi su mjere koje se odnose na zabranu grupnih aktivnosti - izlazak van dvorišta, prijem novih korisnika (osim ako se radi o hitnim i prethodno testiranim slučajevima), pojačanu dezinfekciju, obavezno nošenje zaštitne opreme, socijalnu distancu i zabranu posjeta.

Međutim, korisnici su u stalnoj komunikaciji sa svojim porodicama preko telefona, društvenih mreža i naše socijalne službe.

“Niko ne zna koliko će sve ovo da traje, ali imamo dovoljno kapaciteta. Sve resurse smo usmjerili na borbu protiv ove pošasti. Svjesni smo da i najmanja greška može da dovede do fatalnih posledica jer su naši korisnici najranjivija kategorija. Zato ostajemo u karantinu sve dok traje opasnost”, objasnio je Pavićević.

Bonus video: