Najboljim sportistima od 27 do 90 eura mjesečno

Opština Pljevlja dodijelila ukupno osam naknada u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj kategoriji

4510 pregleda 1 komentar(a)
Najbolji crnogorski skijaš: Salihović na stazi, Foto: Privatna arhiva
Najbolji crnogorski skijaš: Salihović na stazi, Foto: Privatna arhiva

Opština Pljevlja dodijelila je osam sportskih naknada za ovu godinu sportistima iz tog grada.

Po dvije naknade koje će sportisti primati 12 mjeseci dodijeljene su u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj kategoriji.

U seniorskoj konkurenciji naknadu je dobio Eldar Salihović, član Skijaškog kluba “Rudar“, i Alija Selmanović, član Kik boks kluba “Rudar“.

U juniorskoj konkurenciji Majda Čakar, članica Odbojkaškog kluba “Rudar“, i Maja Miletić, članica Fudbalskog kluba“Breznica“.

Elmin Junuz, član Omladinskog rukometnog kluba “Rudar“, i Kristijan Ernec, fudbaler “Rudara“, dobitnici su naknade u kadetskoj konkurenciji.

U pionirskoj konkurenciji naknade su dobili Luka Klačar i Neda Beljkaš, članovi Karate kluba “Potoci“.

535 hiljada eura iznosi planirani budžet za oblast sporta u 2020. godini i veći je za 90.000 eura nego 2019.

Budžetom za 2020. godinu uvećan je iznos opredijeljenih sredstava za ove namjene sa 45 eura na 90 eura u seniorskoj konkurenciji, sa 36 na 54 eura u juniorskoj, sa 31,5 na 36 eura u kadetskoj konkurenciji i u pionirskoj sa 22,5 na 27 eura.

U Opštini su kazali da na ovaj način žele da daju podstrek mladima koji se bave sportom i predstavljaju svoj grad i državu i učestvuju u razvoju sportske kulture.

“Povećanje planiranog budžeta za oblast sporta - sa 445.000 u 2019. godini na 535.000 eura u 2020. godini, kroz pažljivo planirana izdvajanja i unaprijeđen zakonski okvir sveobuhvatan je parametar dobre prakse lokalne uprave u Pljevljima da dodatnim stimulansima učini sve napore kako bi pljevaljski sportski klubovi i njihovi članovi realizovali planom i programom utvrđene aktivnosti”.

Bonus video: