Radnička partija: Građani da poštuju mjere, zatvaranje lokala mnoge će dovesti do ruba egzistencije

"S obzirom na to da je industrija u Crnoj Gori uništena, a ugostiteljska i uslužna djelatnost trenutno najveći zamajac crnogorske ekonomije, ovako rigidan pristup će građane dovesti do ruba egzistencije"

9717 pregleda 64 reakcija 4 komentar(a)
Radnička partija, Foto: Ranička partija
Radnička partija, Foto: Ranička partija

Trenutna epidemiološka situacija u Nikšiću treba da bude alarm svim građanima da se ponašaju u skladu sa propisanim mjerama. Smatramo da samo odgovornost svakog pojedinca može dovesti do poboljšanja situacije, kazali su iz nikšićkog odbora Radničke partije.

Međutim, iz ovog odbora kazali su da će primjena novih, restriktivnih mjera koje propisuju zatvaranje ugostiteljskih objekata u Nikšiću dovesti građane do ruba egzistencije, uzimajući u obzir da je ugostiteljstvo "trenutno najveći zamajac crnogorske ekonomije".

"Najstrožije epidemiološke mjere koje se primjenjuju u opštinama u kojima je 14. dnevna stopa incidencije iznad 1.200 pogoršaće značajno životni standard građana. Primjena ovako restriktivnog modela u prvoj polovini godine je uništila turističku privredu, a svako popuštanje mjera dovodilo je do novog skoka broja inficiranih. S obzirom na to da je industrija u Crnoj Gori uništena, a ugostiteljska i uslužna djelatnost trenutno najveći zamajac crnogorske ekonomije, ovako rigidan pristup će građane dovesti do ruba egzistencije. Ovim putem želimo da pružimo podršku nikšićkim ugostiteljima koji se bore za egzistenciju kako svojih radnika tako i svoju", navodi se u saopštenju partije.

Bonus video: