voda se izlila po lokalnom putu

Barska URA: Nelegalni most na Željeznici izazvao bujicu u tom dijelu toka rječice

"Sve ono na šta smo javnosti skrenuli pažnju sada je nažalost dobilo realizaciju. U slučaju još većih padavina u narednom periodu voda će poplaviti cijelo područje“, ističu iz barske URA-e

7101 pregleda 178 reakcija 7 komentar(a)
Rijeka Željeznica, Foto: URA Bar
Rijeka Željeznica, Foto: URA Bar

Na ono što je barska URA prije nekoliko dana skrenula pažnju povodom nelegalno postavljenog mosta, tj. ustava preko rijeke Željeznice u slučaju jakih kiša, dobilo je realizaciju danas, saopštili su iz ove stranke.

Oni kažu da je nelegalno postavljeni most na Željeznici napravio bujicu u tom dijelu vodotoka ove rječice i da se voda iz korita izlila po obližnjem lokalnom putu.

„Bujice usljed velikih padavina dešavale su se i ranije u toku Željeznice ali u njenom donjem toku a ne u gornjem gdje je i postavljen ovaj nelegalni most. Sve ono na šta smo javnosti skrenuli pažnju sada je nažalost dobilo realizaciju. U slučaju još većih padavina u narednom periodu voda će poplaviti cijelo područje“, ističu iz barske URA-e.

 

Kažu i da im se niko nije obratio na njihov dopis iz Ministarstva održivog razvoja i turizma i da nadležni nijesu reagovali povodom ovog pitanja.

„Još jednom ih pozivamo da reaguju kako bi se spriječile veće razmjere prirodnih katastrofa koje mogu nastati usljed neadekvatnog i nelagalno planiranog razvoja ovog dijela grada Bara“, zaključuju oni u saopštenju.