univerzitet crne gore

Za specijalističke studije se prijavilo 888 kandidata

"Upis kandidata koji su predali dokumentaciju na 19 fakulteta, odnosno 81 studijski program, vrši se na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom ostvarenom na završenim osnovnim studijama (najmanje 180 ECTS kredita), nakon sprovedenog postupka rangiranja", navodi se u saopštenju

2882 pregleda 0 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović

Za upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2020/21. godinu, ukupno se prijavilo 888 kandidata, saopšteno je sa UCG.

"Upis kandidata koji su predali dokumentaciju na 19 fakulteta, odnosno 81 studijski program, vrši se na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom ostvarenom na završenim osnovnim studijama (najmanje 180 ECTS kredita), nakon sprovedenog postupka rangiranja", navodi se u saopštenju.

Podsjetili su da će se upis kandidata izvršiti zaključno sa 5. oktobrom 2020. godine, u skladu sa Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, koja su objavljena na zvaničnoj internet stranici Univerziteta Crne Gore: www.ucg.ac.me.

"Podsjećamo, kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita imaju pravo da se prijave i na budžetske master studije, po reformisanom akreditovnom programu 3+2, za koje će se prijave podnositi 1. i 2. oktobra", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas