Đukanović: Rožaje simbol multietničkog sklada

Građani Rožaja, navodi predsjednik države, pokazuju odgovornost i u suočavanju sa novim izazovima, tokom pandemije novog koronavirusa

3953 pregleda 11 komentar(a)
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 30. septembra — Dana Opštine Rožaje, predsjedniku Ejupu Nurkoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građanima Rožaja.

„Rožaje sa svojim ljudima je simbol multietničnog sklada, neodvojivi dio svih vrijednosti i uspjeha savremene Crne Gore, kao i njene slavne istorije. Poseban doprinos Rožajci su dali obnovi države, kao što su doprinosili i vođenju državne politike koja je našu zemlju uvela u NATO, učinila je liderom u pregovaračkom procesu sa EU, i nezaobilaznim faktorom regionalne stabilnosti. Jednako i na unutrašnjem planu, na kojem je Crna Gora posljednjih decenija doživjela ekonomski i demokratski preporod", navodi Đukanović u čestitki.

Građani Rožaja, dodaje on, pokazuju odgovornost i u suočavanju sa novim izazovima, tokom pandemije novog koronavirusa.

"Vjerujem da ćete svojim tradicionalno dokazanim pregalaštvom i preduzimljivošću, uz adekvatnu valorizaciju izdašnih resursa, isto tako odgovorno raditi i na bržem prevazilaženju posljedica COVID 19. Rožaje ima izgledne šanse za brži razvoj i unapređenje kvaliteta života svojih ljudi, na dobro cijele Crne Gore, u okviru strategije za Sjever, kroz bolju infrastrukturnu povezanost i korišćenje prirodnih i drugih potencijala, što će nadam se prepoznati i nova izvršna vlast", zaključuje se u čestitki predsjednika.

Bonus video: