Medvjed pravi štetu na Goliji

U selu Goslić, u Goliji kod Nikšića, izvalio je dovratnik i vrata i zaklao ovcu

13920 pregleda 41 reakcija 12 komentar(a)
Vrata koja je izvalio medvjed, Foto: Privatna arhiva
Vrata koja je izvalio medvjed, Foto: Privatna arhiva

Medvjed koji je u noći između subote i nedjelje upao u štalu Radojice Aleksića u selu Goslić, u Goliji kod Nikšića, prema riječima njegovog sina Radomira, izvalio je dovratnik i vrata i zaklao ovcu.

“Kada je otac ujutro otišao do štale da pusti ovce vidio je izvaljen dovratnik i vrata, a kasnije je pronašao zaklanu ovcu koju je medvjed odnio iz štale. Ljetos se medvjed takođe spustio do komšijske štale i isto im odnio najbolju ovcu“, kazao je Radomir.

Njegov otac ima stado od dvadesetak ovaca i drži dvije krave. “Medvjedi su zaštićeni i mogu da dođu do sela, ljudima unište stoku ili voćnjak, kao što se desilo prije nekoliko godina kada je komšiji polomio šljive, ali zato vrijedne domaćine niko ne štiti. Ovo je stvarno užas. I ko će sada mom ocu nadoknaditi štetu“, negodovao je mlađi Aleksić.

Medvjedi nijesu rijetkost u golijskim selima. Prije dvije godine medvjed je Aleksićevom komšiji zaklao ovcu, dok su prije tri godine u selu Donje Čarađe desetkovali šljivike, a koju godinu ranije u Zaljutici zaklali najmanje deset ovaca i jagnjadi.

Bonus video: