Podgorička URA: Glavni grad da riješi dvodecenijski problem sporedne ulice Miloja Pavlovića

,,Višegodišnja obećanja nadležnih u opštini da saniraju ovu ulicu nikada nisu ispunjena. Da stvar bude još gora, iako je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice 18. maja ove godine započela radove na trećoj fazi rekonstrukcije preostalog dijela ove ulice do Nikšićkog puta, koji je dužine oko 1.100 m, u planu se ne spominje rekonstrukcija i problematičnog dijela ove sporedne ulice”, navode iz URE

4427 pregleda 2 komentar(a)
Sporedna ulica, Foto: URA
Sporedna ulica, Foto: URA

Prva jača kiša stanovnicima u sporednoj ulici Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici u Podgorici ponovo je donijela nedaće. Ogromne lokve koje se stvaraju prilikom padavina onemogućavaju kretanje i pješacima i automobilima. Problem građana ove ulice traje preko dvije decenije, saopštili su iz podgoričkog odbora URA.

Kako su kazali iz ove partije, godinama nadležni iz Glavnog grada ne odgovaraju na molbe građana da se ovo pitanje riješi.

,,Višegodišnja obećanja nadležnih u opštini da saniraju ovu ulicu nikada nisu ispunjena. Da stvar bude još gora, iako je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice 18. maja ove godine započela radove na trećoj fazi rekonstrukcije preostalog dijela ove ulice do Nikšićkog puta, koji je dužine oko 1.100 m, u planu se ne spominje rekonstrukcija i problematičnog dijela ove sporedne ulice”, navode iz URE.

Podsjećaju da se na ovoj ulici radi od 2008. godine.

,,Tada je rekonstruisano oko 350 m ulice, od raskrsnice sa Cetinjskim putem do raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom. U februaru 2020. godine završena je rekonstrukcija još 430 m puta, od raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom do raskrsnice sa Kragujevačkom ulicom. Saniranje ovog dijela ulice ne bi iziskivalo ni mnogo novca ni vremena”, ukazuju iz podgoričkog odbora URA.

Kako napominju s obzirom na to da novac za radove ide direktno iz budžeta građana, neshvatiljivo je i nedopustivo da se nadležni godinama oglušuju na molbe i zahtjeve građana.

,,Ovim putem apelujemo na Glavni grad da što prije uzme u razmatranje navode stanovnika ove ulice i da brzo reaguje kako bi se ovaj problem riješio”, zaključili su iz podgoričke URE.

Bonus video: