Filipović: Biti vojnik Vojske Crne Gore predstavlja privilegiju

"Crnoj Gori trebaju dobri i časni vojnici, koji će dostojno nositi unifomu Vojske Crne Gore", rekao je Filipović
382 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2018. 11:45h

Ministarstvo odbrane potpisalo je ugovor sa 54 nova vojnika i vojnikinje koji su primljeni u Vojsku Crne Gore na godinu dana, po konkursu raspisanom početkom prošlog novembra.

Državni sekretar Slobodan Filipović kazao je da su odabrali častan poziv, a da se od njih očekuje da na isti način nose i uniformu Vojske Crne Gore.

"Biti vojnik Vojske Crne Gore predstavlja privilegiju. Crnogorski vojnik danas je veoma cijenjen i poštovan u međunarodnom okruženju, u misijama i operacijama u Maliju, Zapadnoj Sahari i Avganistanu, ali je i prisutan svuda gdje je potrebna i neophodna podrška crnogorskim građanima“, naglasio je Filipović.

JWPlayer video mesto

On je obećao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore voditi računa o novoprimljenim vojnicima, te da će im se pružiti perspektiva napredovanja u Vojsci.

"Crnoj Gori trebaju dobri i časni vojnici, koji će dostojno nositi unifomu Vojske Crne Gore", zaključio je Filipović.

Novi vojnici i vojnikinje, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, izabrani su kao najbolji među oko 200 kandidata koji su se javili na konkurs, drugi koji je Ministarstvo odbrane raspisalo u pola godine.

"Vojska Crne Gore je tako u kratkom roku obogaćena sa 106 novih mladih vojnika i vojnikinja po ugovoru čime se, kako je naglasio Filipović, ispunjavaju planovi Ministarstva o podmlađivanju njenih redova. Najbolji na posljednjem konkursu bili su Novak Otašević i Jelena Ivković", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: