Glavni grad donirao zaštitne vizire obrazovnim ustanovama

Donacija uručena direktorici Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete

2432 pregleda 0 komentar(a)
Donirani zaštitni viziri, Foto: PG Biro
Donirani zaštitni viziri, Foto: PG Biro

Glavni grad je donirao zaštitne vizire za potrebe obrazovnih ustanova na teritoriji Podgorice u susret početku školske godine.

Kako je saopšteno, zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić i direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić, danas su u ime Glavnog grada uručili zaštitne vizire Arijani Nikolić Vučinić, direktorici Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete.

"Na ovaj način, Glavni grad je predškolcima, đacima i učenicima poželio srećan početak školske godine, uz uvjerenje da će i ova godina, i pored izazova i otežanih okolnosti, za njih biti veoma uspješna, te za potrebe nastavnog osoblja i obrazovnih institucija donirao više od 1500 vizira", saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećaju da se zaštitni viziri izrađuju u Centru kompetencija. "Veliki doprinos ovoj donaciji dali su volonteri Marko Šćepanović, Petar Subotić, Aleksa Čović, Matija Maraš, Kristian Krivaćević, Ksenija Despot, Tayra Redžepagić i Irina Vujošević, dok je 3D soba donirala 70 vizira."

Od početka epidemije koronavirusa, dodaju, Glavni grad je izradio i poklonio oko 3.000 vizira i ostale lične zaštitne opreme različitim ustanovama i institucijama.

Bonus video: