Donacija Britanske ambasade Upravi Policije Crne Gore

„Blisko sarađujemo sa Upravom policije i podržavamo je obukama i opremom kojom jačamo njene kapacitete. Sa velikim zadovoljstvom danas mogu lično uručiti ovu donaciju. Naš rad sa crnogorskom policijom je dio naše šire saradnje u podršci razvoja vladavine prava u Crnoj Gori

6446 pregleda 4 komentar(a)
Knežević i Madoks, Foto: Ambasada Velike Britanije
Knežević i Madoks, Foto: Ambasada Velike Britanije

Danas je u Britanskoj ambasadi upriličena primopredaja vozila i tehničke opreme, donacija Upravi policije, koja ima za cilj da dodatno razvije kapacitete crnogorskih istražitelja, saopšteno je .

Tom prilikom, susreli su se britanska ambasadorka Karen Madoks i načelnik Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga Dejan Knežević.

Britanska ambasadorka Karen Madoks je ovom prilikom rekla da britansko partnerstvo sa Crnom Gorom u borbi protiv organizovanog kriminala donosi obostranu korist našim zemljama.

„Blisko sarađujemo sa Upravom policije i podržavamo je obukama i opremom kojom jačamo njene kapacitete. Sa velikim zadovoljstvom danas mogu lično uručiti ovu donaciju. Naš rad sa crnogorskom policijom je dio naše šire saradnje u podršci razvoja vladavine prava u Crnoj Gori", dodala je ona.

Ovom donacijom vozila i opreme se dodatno upotpunjuje saradnja između crnogorskih i britanskih agencija za borbu protiv organizovanog kriminala, a njome se podržava rad Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga.

Ova donacija je rezultat dugogodišnje uspješne saradnje između britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA) i Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga (SBPOKK) Crne Gore.

„Ovakva partnerstva omogućavaju da se još bolje zajedno borimo protiv svjetske prijetnje transnacionalnog organizovanog kriminala“ naglasio je Dejan Knežević.

Bonus video: