Trebjesa bogatija za 500 sadnica

“Posadili smo 500 sadnica četinara, tri lipe i po pet sadnica breze i tise. Akcijaje organizovana u sklopu projeta ‘Pošumimo Trebjesu’ i pored ove akcije do kraja projekta organizovaćemo još nekoliko i posaditi ukupno pet hiljada sadnica”, kazala Ane Petrović Njegoš, koordinatorke projekta koji realizuju zajedno sa “Medija timom”

4066 pregleda 61 reakcija 2 komentar(a)
Pošumljavanje Trebjese, Foto: Svetlana Mandić
Pošumljavanje Trebjese, Foto: Svetlana Mandić

Nevladino udruženje „Putevima predaka“ iz Nikšića organizovalo je akciju pošumljavanja Trebjese i tom prilikom su posadili preko 500 sadnica. U akciji su, pored članova pomenute NVO, učestvovali i volonteri “Alfa centra”, Uprava za šume, novinari, “Medija tim”, kao i građani.

“Posadili smo 500 sadnica četinara, tri lipe i po pet sadnica breze i tise. Akcijaje organizovana u sklopu projeta ‘Pošumimo Trebjesu’ i pored ove akcije do kraja projekta organizovaćemo još nekoliko i posaditi ukupno pet hiljada sadnica”, kazala Ane Petrović Njegoš, koordinatorke projekta koji realizuju zajedno sa “Medija timom”.

Asistent na projektu, Radule Cerović, kazao je da ćenastojati da animiraju što više mladih da učestvuju u akcijama роšumljavanja i čišćenja park šume Trebjesa.

Pored akcija pošumljavanja i uređenja, NVO “Putevi predaka” organizovaće i edukativne eko radionice za djecu predškolskog uzrasta, tribine za građane o zaštiti šuma od požara, distribuciju promotivnog materijala i info priručnika.

“Realizacijom ovog projekta kroz kampanju ‘Spasimo naše šume’, u sklopu koje ćemo animirati što veći broj sugrađana, potrudićemo se da damo maksimalan doprinos Nacionalnoj strategiji održivog gazdovanja šumama, značaju njihovog očuvanja i zaštiti od šumskih požara”, kazala je Petrović.

Projekat, koji traje osam mjeseci, je finansijski podržan od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa 7.976 eura.

Bonus video: