"NASTAVLJAMO DOBRU PRAKSU"

Glavni grad: 115.000 eura za dodjelu besplatnih udžbenika podgoričkim prvacima

"Takođe, dio sredstava će biti izdvojen i za nabavku školskog pribora za učenike svih razreda osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja"

2110 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Glavni grad Podgorica
Ilustracija, Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje opredijelili su i ove godine sredstva u iznosu od 115.000 eura za dodjelu besplatnih udžbenika podgoričkim prvacima, saopšteno je danas iz Glavnog grada Podgorica.

"Na ovaj način nastavljamo dobru praksu, u saradnji sa resornim ministarstvima, da sva djeca koja polaze u prvi razred osnovne škole na teritoriji Podgorice dobiju besplatne udžbenike. Takođe, dio sredstava će biti izdvojen i za nabavku školskog pribora za učenike svih razreda osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja", ističe se u saopštenju Glavnog grada.

U saopštenju se dodaje da je Glavni grad u proteklih šest godina izdvojio više od 600.000 eura i na taj način je preko 12.000 prvaka dobilo besplatne udžbenike, a više od 2.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja novčanu pomoć za nabavku školskog pribora.

"U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom za razliku od prethodnih godina, ove godine neće biti organizovano svečano uručivanje udžebinka od strane rukovodstva Glavnog grada", zaključuje se u saopštenju.