Kotorani službeno auto gradonačelnika traže za prevoz frižidera i šoping

Advokat Damir Rebronja zamolio je Aprcovića da mu službeni automobil ustupi 2. oktobra kada ima zakazano ročište pred Višim sudom u Podgorici, dok ga je Boris Vukašinović tražio za 6. oktobar „kada ima potrebu da popije kafu sa društvom u City kvartu“

33344 pregleda 179 reakcija 33 komentar(a)
Madnić dolazi na emisiju u Podgorici službenim autom, Foto: Čitalac Vijesti
Madnić dolazi na emisiju u Podgorici službenim autom, Foto: Čitalac Vijesti

Kabinet odlazećeg gradonačenika Kotora Željka Aprcovića (DPS) juče je zatrpan zahtjevima građana Kotora da im prvi čovjek Opštine omogući korišćenje opštinskih automobila za razne potrebe.

Kotorani od Aprcovića traže službenu “škodu superb” za odlazak na suđenja, susrete sa prijateljima, šoping u „Delti“, čak i prevoz građevinskog materijala...

Rezultat je to jučerašnje objave u „Vijestima“ da je vlasnik lokalnog Skala radija Slavko Mandić u utorak veče od Kotora do Podgorice i nazad prevezen službenim automobilom predsjednika Opštine Kotor. Mandić je do Podgorice putovao kako bi u utorak veče vodio emisiju „Tamo i natrag“ na A1TV, za koju on dobija i autorski honorar.

Aprcović je “Vijestima“ kazao da se Mandić „možda jednom“ vozio do Podgorice njegovim službenim vozilom, ali da u tome on ne vidi ništa loše jer je kotorska lokalna uprava i do sada izlazila u susret potrebama žitelja tog grada.

„Uvaženi g. predsjedniče Opštine Kotor g. Aprcoviću, obraćam Vam se sa molbom da mi, u okviru rasporeda korišćenja službenog vozila marke „škoda superb“, omogućite prevoz do Podgorice, a kako bih ostvario određena lična prava kod institucija u Podgoroci. Uvažavajući okolnost da vaše službeno vozilo, između ostaloga, izlazi u susret našim građanima (na primjeru uvaženog g. Mandića, što u potpunosti podržavam), bio sam slobodan obratiti Vam se ovim putem. Napominjem da su mi prihvatljivi termini ponedjeljak ili utorak“, piše u molbi koju je mejlom juče kabinetu gradonačelnika Aprcovića poslao Kotoranin Ognjen Vukasović.

Postali predmet šale
Postali predmet šalefoto: Printscreen

Advokat Damir Rebronja zamolio je Aprcovića da mu službeni automobil ustupi 2. oktobra kada ima zakazano ročište pred Višim sudom u Podgorici, dok ga je Boris Vukašinović tražio za 6. oktobar „kada ima potrebu da popije kafu sa društvom u City kvartu“.

Izvjesni Oliver je napisao da je „u procesu gradnje stambenog objekta na Zlatici, kako bi riješio svoje stambeno pitanje“, te moli da mu se obezbijedi termin službenog vozila za prevoz cementa.

Građani Kotora od Aprcovića traže i da im ustupi službenu limuzinu i za odlaske u kupovinu do “Gintaša”, hvatanje popusta u “Delti”, odlazak do manasitira Tvrdoš u Trebinju, trenutke intimnosti sa djevojkom koju ne mogu dovesti kući od roditelja, transport frižidera do tetke u Podgoricu i malo korišćene veš mašine nazad do Kotora...

Nikšićanin nastanjen u Kotoru, Nikola Nenezič kaže da je njegov privatni autmobil neregistrovan, pa moli Aprcovića da mu ustupi službenu “škodu” da vikendom pođe do zavičaja.

Bivši odbornik Demokrata Dragan Šepelj se Aprcoviću obratio molbom da mu vozilo ustupi 3. oktobra kada su posljednja sniženja ljetnjeg programa u “Delti”. Aprcovićeva izjava i Mandićevo putešestvije opštinskim automobilima juče su bili i predmet šale na brojnim mim- stranicama.

Mandić kritikovao Jokića zbog kupovine automobila

Slavko Mandić se već godinu i po od Kotora do Podgorice i nazad vozi dvijema opštinskim “škodama superb” za čiju je kupovinu početkom 2019. kritikovao tadašnjeg gradonačelnika Vladimira Jokića (Demokrate). U tekstu „Jokić kupio 10 novih automobila za ovu ili neku buduću vlast?” koji je na portalu Skala radija objavio 17. januara 2019, Mandić piše da Opština Kotor koju je tada vodila koalicija opozicionih stranaka predvođenih Demokratama, kupuje 10 novih službenih vozila ukupne vrijednosti preko 135 hiljada eura.

“Uz novogodišnji okit, biće to još jedna prelijepa priča bajkovitog Kotora koju mu je servirala vladajuća koalicija... Jokić danas kupuje 10 novih automobila. To radi u situaciji kada ne funkcioniše opštinska Skupština i kada sve odluke donosi sam. Ono što dobro funkcioniše jesu nezakonita partijska, kumovska i prijateljska zapošljavanja, rasipanja novca građana po utvrđenim zaslugama i još mnogo toga o čemu treba da brinu institucije sistema naše države”, napisao je tada Mandić.

Bonus video: