Nadležni tvrde da nema devastacije kraj Tare: Zemlju nasipaju da izravnaju obalu

Nekolicina Kolašinaca oštro je proteklih dana kritikovala lokalnu opremu zbog skladištenja zemlje tik pored šetališta i rijeke Tare
6 komentar(a)
Tara, Foto: Dragana Šćepanović
Tara, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.01.2018. 18:26h

Odlaganje zemlje na kolašinskom šetalištu kraj Tare bez ikakvog je uticaja na životnu sredinu. To tvrde u kolašinskoj upravi i ističu da će materijal iz iskopa tunela „Klisura“, na putu Kolašin- Berane, biti iskorišćen za nivelisanje parcela. Ističu da će to značajno podići kvalitet prostora i pripremiti teren za implementaciju plana.

Nekolicina Kolašinaca oštro je proteklih dana kritikovala lokalnu opremu zbog skladištenja zemlje tik pored šetališta i rijeke Tare. Neki su najvili i krivične prijave zbog devastacije...

“Ministarstvo pomorstva i saobraćaja - Direkcija za saobraćaj je zahtijevalo od Opštine Kolašin definisanje lokacije za odlaganje prirodnog materijala iz iskopa, u vezi sa izgradnjom planiranog tunela 'Klisura'.

Sarajevsko preduzeće 'Euro asfalt' može odlagati višak prirodnog materijala iz iskopa nastalog u postupku rekonstrukcije puta Berane-Kolašin, pod uslovima predviđenim Idejnim rešenjem Elaborata uticaja odlagališta materijala iz iskopa sa trase puta Lubnice-Jezerine na životnu sredinu”, objašnjavaju iz Opštine. Prema projektnoj dokumentaciji, može biti deponovano oko 106.00 kubika materijala.

Bonus video: