Narodna kuhinja iz Nikšića pomogla oko 90 porodica koje su pozitivne na koronavirus

"Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Crvenim krstom i anonimnim donatorom iz Njemačke, koji svakog mjeseca nesebično pomaže karticom za trgovinu u jednom marketu, uspjevamo da odgovorimo svim zahtjevima za pomoć kojih je, nažalost, sve više", kazala je Konstantina Vojinović

4814 pregleda 122 reakcija 0 komentar(a)
Detalj iz narodne kuhinje u Nikšiću, Foto: Narodna kuhinja Nikšić
Detalj iz narodne kuhinje u Nikšiću, Foto: Narodna kuhinja Nikšić

Narodna kuhinja u Nikšiću, nakon što se u junu vratila na izdavanje obroka za 250 korisnika, ponovo je narednog mjeseca taj broj povećan do 330 i, prema riječima Konstantine Vojinović, svakoga dana imaju sve više zahtjeva za pomoć.

"Uključili smo pružanje pomoći licima oboljelim od kovida. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Crvenim krstom i anonimnim donatorom iz Njemačke, koji svakog mjeseca nesebično pomaže karticom za trgovinu u jednom marketu, uspjevamo da odgovorimo svim zahtjevima za pomoć kojih je, nažalost, sve više", kazala je Vojinović.

Prema njenim riječima, do sada su pomogli oko 90 porodica oboljelih od kovida, a svakodnevno pomažu i porodice lošeg materijalnog stanja, pa su od jula do sada podijelili preko 1.000 prehrambenih paketa.

"Dijelili smo pakete hemije i kolače, zahvaljujuci radionici Miranis. Zahvalni smo svima koji nam pomažu svakodnevno i pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu u namirnicama. Moramo se zahvaliti kompaniji ‘Catic’ koja je donirala biskvit i keks u vrijednosti od 3.000 eura za potrebe kuhinje. Ovo je još jedna u nizu donacija ove kompanije", saopštili su iz Narodne kuhinje i pozvali sve privrednike i građane koji žele da doniraju namirnice da to mogu uradi svakog dana u prostorijama kuhinja, od šest do 15 časova ili na način što će obezbjediti vaučere za trgovinu u nekim marketima.

Bonus video: