Dionica starog puta prema Danilovgradu: Tender za radove do kraja marta

„Raspisivanje tendera može se očekivati u prvom kvartalu 2018. Procijenjena vrijednost investicije je 2,4 miliona eura”
243 pregleda 1 komentar(a)
Stari put prema Danilovgradu
Stari put prema Danilovgradu
Ažurirano: 17.01.2018. 17:41h

Tender za rekonstrukciju dionice starog puta prema Danilovgradu od skretanja za Rogame do Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, trebalo bi da bude raspisan u prvom kvartalu ove godine.

Kako je „Vijestima” saopšteno iz Direkcije za saobraćaj, u toku je izrada Glavnog građevinskog projekta.

„Raspisivanje tendera može se očekivati u prvom kvartalu 2018. godine. Procijenjena vrijednost investicije je 2,4 miliona eura”, navedeno je iz Direkcije za saobraćaj.

Kako su objasnili, novac za tu investiciju je opredijeljen kapitalnim budžetom Vlade, a građani i drugi subjekti stalno se interesuju kada će početi radovi.

Ta dionica starog puta za Danilovgrad, dužine pet kilometara, je u veoma lošem stanju, saobraćajnica je puna rupa, a na nekoliko mjesta je ulegnuta.

Cesta je krpljena bezbroj puta, a stanovnici tog dijela Podgorice, kao i Danilovgrađani, koji svakodnevno saobraćaju tom relacijom, su više puta apelovali da se put rekonstruiše.

Iz Glavnog grada su ranije objasnili da ta dionica nije u njihovoj nadležnosti, jer je saobraćajnica kategorisana u dionicu od regionalnog značaja, odnosno za nju je nadležna Direkcije za saobraćaj.

Tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju puta radi konzorcijum „Civil engineer” iz Danilovgrada za 28.441 eura.

Konzorcijum čine firme „Civil engineer”, “Ground engineer” , „Paming” i „VL inženjering”.

“Cilj i svrha izrade tehničke dokumentacije je izrada idejnih rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije regionalnog puta Rogami - Spuž u dužini od oko pet kilometara, uključujući i projektovanje potrebnih raskrsnica u skladu sa analizom saobraćaja, a za potrebe dobijanja građevinske dozvole, sprovođenja postupka javne nabavke za ustupanje izvođenja radova za građenje objekta”, navodi se u projektnom zadatku.

Prije nekoliko godina urađena je rekonstrukcija Momiške škale, do raskrnice sa Rogamima, ta investicija koštala je Glavni grad milion eura.

Ta dionica je takođe bila u lošem stanju, a put je proširen, urađen je trotoar sa jedne strane, a nedavno je ocrtana i biciklistička staza.

Bonus video: