Nuhodžić: Potvrdili smo da smo čvrst oslonac stabilne, multietničke i evropske Crne Gore

Nuhodžić je rekao da su MUP i Uprava policije svoje zadatke obavljali u skladu sa zakonom, profesionalno i odgovorno

7480 pregleda 25 reakcija 28 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: MUP Crne Gore
Nuhodžić, Foto: MUP Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije potvrdili su da su čvrst oslonac stabilne, multietničke i evropske Crne Gore, kazao je ministar Mevludin Nuhodžić.

On je povodom 2. oktobra – Dana MUP-a, kazao da je taj dan prilika da ukažu na simboliku i značaj tog datuma i da se prisjete postignutih rezultata.

„Potvrdili smo da smo čvrst oslonac stabilne, multietničke i evropske Crne Gore. Ostvareni napredak je prepoznat kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu – posredstvom izvanredne saradnje sa partnerima iz regiona i Evrope“, rekao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, za njih je najvažnije što imaju povjerenje građana.

„Što nas uvjerava da ostavljamo snažnu i pouzdanu službu“, kazao je Nuhodžić

Nuhodžić je rekao da su MUP i Uprava policije svoje zadatke obavljali u skladu sa zakonom, profesionalno i odgovorno.

Kako je kazao, izgrađen je moderan sistem, koji je u svakom trenutku dostupan građanima zbog kojih i obavljaju značajnu, ali vrlo složenu misiju.

"Prilagodili smo rad savremenim evropskim praksama, kako bismo u širokom krugu svojih djelatnosti efikasno odgovorili svakom izazovu s kojim se suočavalo naše društvo“, rekao je Nuhodžić.

On je ocijenio da su postigli dobre rezultate u borbi protiv kriminala, očuvanju javnog reda i mira, zaštite granica.

„Jačali smo administrativne kapacitete i odgovorili na potrebe građana – uvođenjem savremenih sistema. Uporedo s tim, radili smo na poboljšanju statusa pripadnika MUP-a i Uprave policije, stvarajući konkretne uslove za rješavanje stambenih pitanja“, rekao je Nuhodžić.

On je naglasio da su njihove službe postajale jače i efikasnije.

„Radili smo kao jedan tim. Stekli smo zajednički iskustva koja će biti na raspolaganju daljem razvoju naše zajednice. Kadrovski, tehnološki i suštinski – danas smo na mnogo većem nivou nego u trenutku preuzimanja odgovornosti“, rekao je Nuhodžić.

On je dodao da su svijesni da su u svakom segmentu rada, mogli bolje i više.

„U tom smislu, istrajno smo ukazivali na određene propuste, iskreno nastojeći da im adekvatno odgovorimo“, rekao je Nuhodžić.

On se zahvalio partnerima iz međunarodne zajednice na odličnoj saradnji, razmjeni znanja i iskustava.

Nuhodžić se zahvalio lokalnim upravama, civilnom sektoru, medijima i građanima na povjerenju i zajedničkom radu za dobrobit crnogorskog društva

„Posebnu zahvalnost dugujem svim pripadnicima MUP-a i Uprave policije na posvećenom obavljanju preuzetih zadataka, što se najbolje ogledalo u uslovima kovid – krize, gdje smo pokazali solidarnost, nesebičnost i posvećenost Crnoj Gori i njenim vrijednostima“, rekao je Nuhodžić.

On je poželio uspjeh kolegama koji će u narednom periodu voditi računa o tom segmentu državne uprave.

„Uz uvjeravanje da ostavljamo dobro nasljeđe i da ostajemo na stabilnom putu usklađenom sa evropskim i evroatlantskim integracijama i vrijednostima građanske Crne Gore“, zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: