Mještani upozoravaju: Čudo da neko u Svinjaču ne sleti

Iz kolašinske opozicije poručuju da nedopustivo dugo lokalna vlast ostavlja saobraćajnicu u takvom stanju i da je odavno trebalo intervenisati
106 pregleda 5 komentar(a)
Svinjača, Foto: Privatna arhiva
Svinjača, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.01.2018. 16:51h

Više od dvije sedmice glavna saobraćajnica ka naselju Breza, na samo nekoliko stotina metara od Kolašina, neprohodna je za vozila.

Na jednom dijelu, u blizini kasarne, odronilo se brdo ispod puta, do rijeke Svinjače. Put je potkopan i, kako kažu iz lokalne uprave, rizičan za saobraćaj. Mještani tog naselja koriste alternativne puteve kako bi stigli kući.

Iz kolašinske opozicije poručuju da nedopustivo dugo lokalna vlast ostavlja saobraćajnicu u takvom stanju i da je odavno trebalo intervenisati.

“Očekivali smo da će se nešto preduzeti nadležni u lokalnoj upravi. Dobro bi bilo da propisno i vidljivo obilježe da je put van funkcije, da se obiđe lokacija i traže neka rješenja. Dodatni problem je što i blizini suženog puta ne rade i dvije svjetiljke javne rasvjete, pa je prava sreća kako do sada neko, ko ne zna za suženje puta, nije sletio u Svinjaču“, saopštili su iz Grupe birača (GB).

Mještani Breze su ranije u više navrata upozoravali da će se ispod tog dijela puta odroniti brdo. Tvrde i da je situacija pogrošana jer su neki vlasnici placeva pored rijeke, da bi uvećali svoje posjede, nasipali obalu i promijenili tog Svinjače. Rijeka je potom počela da potkopava brdo. U kolašinskom Komunalnom preduzeću kažu da su učinili ono što je bila njihova obaveza. Navode da su mjesto gdje se put urušio ogradili kamenjem i na taj način, kako tvrde, propisno obilježili problematični dio.

Direktor Dragan Šekularac napominje kako prilaz naselju nije blokiran, jer postoje dvije neznatno duže saobraćajnice.

U Opštini tvrde da će saniranje puta ka Brezi biti zahtjevno, dugotrajno i skupo. Pojašnjavaju da se čeka stabilizacija vremenskih uslova, kako bi se pristupilo rješavanju tog problema.

Bonus video: