Olivera Jevtić promoterka Novske skalinade

“Ove godine očekujemo veliki broj takmičara i dobru konkurenciju”, najavili su organizatori.
122 pregleda 0 komentar(a)
Olivera Jevtić, Foto: Twitter
Olivera Jevtić, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.01.2018. 15:46h

Atletičarka i trkačica na duge staze Olivera Jevtić promoterka je 4. Novske skalinade koja će biti održana 4. februara, saopštili su organizatori iz Triatlon Kluba Herceg Novi.

“Iza Olivere su veliki rezultati i dostignuća u sportu. Obišla je velika takmičenja i učestvovala pet puta na Olimpiskim igrama. Najveći Oliverini uspjesi su srebro u maratonu na evropskom prvenstvu u Geteborgu 2006. kao i 6. mjesto na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Velika čast i privilegija je njen pristanak da bude promoter 4. Novske Skalinade što dovoljno govori o samom događaju i ozbiljnosti organizacije. U Herceg Novi dolazi sa svojim trenerom, takođe poznatim atletičarom Slavkom Kuzmanovićem a sa njima dolazi i Kenijac Stanley Kipruto, inače dugogodišnji Oliverin prijatelj i poznati atletičar, koji će se pojaviti na startu”, saopštili su organizatori.

Jevtić i Kipruto u Herceg Novi dolaze u petak 2. februara kako bi prisustvovali otvaranju 49. Praznika mimoze.

Prošlogodišnji pobjednici Ante Živković i Katarina Kokan potvrdili su dolazak i želju da odbrane titulu. Takmičari će nastupiti u nekoliko kategorija, a 3. februara biće održana i Dječija Novska skalinada.

Start obje trke je na Škveru, a cilj na tvrđavi Španjola.

“Ove godine očekujemo veliki broj takmičara i dobru konkurenciju”, najavili su organizatori.

Bonus video: