Uplatiće 350 hiljada eura stambenoj zadruzi Odbrana

"Namjena sredstava je gradnja stambenog objekta sa 68 stambenih jedinica u naselju Rsojevica u Danilovgradu, prema projektu vrijednom više od pet miliona eura", kazali su iz Vlade

6499 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti

Vlada je usvojila Informaciju o uplati finansijskih sredstava stambenoj zadruzi "Odbrana" i dala saglasnost Ministarstvu odbrane da se 350 hiljada eura uplati na žiro-račun te stambene zadruge.

"Namjena sredstava je gradnja stambenog objekta sa 68 stambenih jedinica u naselju Rsojevica u Danilovgradu, prema projektu vrijednom više od pet miliona eura", kazali su iz Vlade.

Vlada je u četvrtak, bez održavanja sjednice, a na osnovu saglasnosti većine članova, donijela odluke o izmjenama i dopunama prostorno-urbanističkih planova (PUP) Glavnog grada i opštine Ulcinj. Navodi se da se Odlukom o izmjeni Odluke o izradi Izmjena i dopuna PUP Glavnog grada propisuje zabrana gradnje u Zoni zaštite II Parka prirode "Rijeka Zeta" do donošenja Izmjena i dopuna PUP Glavnog grada.

"Koji će kao planski dokument dati detaljnije smjernice za građenje, a sve u skladu sa Studijom zaštite i Odlukom o proglašenju parka prirode "Rijeka Zeta"", kazali su iz Vlade.

Vlada je Odlukom o donošenju Izmjena i dopuna PUP opštine Ulcinj obezbijedila prostorno planske preduslove za realizaciju Ugovora o zakupu zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje solarne elektrane Briska Gora.

"Izmjenama i dopunama PUP-a se predlaže povećanje zone za izgradnju solarne elektrane sa 467 na 925,25 hektara, tj. kapaciteta solarne elektrane sa 118 megavata (MW) na 262 MW“, navodi se u saopštenju.

Utvrđen je Nacrt Izmjena i dopuna PUP opštine Kolašin s Programom održavanja javne rasprave, u trajanju od 15 radnih dana.

"Cilj plana je stvaranje planskih pretpostavki za nove investicije, u skladu sa intencijom države Crne Gore za razvoj turizma i prosperiteta opština Sjevernog regiona", kazali su iz Vlade.

Vlada je usvojila Informaciju o aktivnostima na sprovođenju Odluke o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, za treći kvartal ove godine.

U Informaciji je navedeno, među ostalim, da su izdata Rješenja o prijemu u crnogorsko državljanstvo za veći dio zahtjeva koji su dobili pozitivno mišljenje agenta za ocjenu međunarodne podobnosti, dok je određeni broj i dalje u proceduri odlučivanja.

Bonus video: