Zaštita Kotora od neplanske gradnje je nacionalni interes

Savjet za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora je pozvao Vladu Crne Gore da zajednički iniciraju reviziju Menadžment plana i ukazao na potrebu informisanja Savjeta o statusu projekta mosta Verige
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Goran Kapor
Kotor, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 17.01.2018. 15:20h

Zaštita i očuvanje prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora je nacionalni interes i dalja neplanska i prekomjerna gradnja na tom području bi mogla ugroziti njegov status na Listi svjetske baštine UNESCO-a.

To je zaključeno na sjednici Savjeta za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora.

Savjet je pozvao Vladu Crne Gore da zajednički iniciraju reviziju Menadžment plana i ukazao na potrebu informisanja Savjeta o statusu projekta mosta Verige.

Savjet je uputio Vladi dokumentaciju i raniji dopis predsjednika Opštine Kotor o izdavanju osam građevinskih dozvola na području Kostanjice za 21 objekat i za uređenje obale i kupališta na lokaciji Kamp u Dobroti, kako bi na narednoj sjednici Vlada hitno i bez odlaganja zauzela stav.

"Savjet je još jednom upozorio Vladu Crne Gore i sve druge nadležne organe kao i cjelokupnu javnost da bi nastavak gradnje na pomenutim lokacijama i neoprezno postupanje sa drugim, moglo ugroziti status Područja Kotora na Listi svjetske baštine UNESCO", kaže se u saopštenju iz kotorske opštine.

Bonus video: