"Dodatni rad prosvjetnih radnika treba adekvatno nagraditi, ustanoviti da li je moguće opredijeliti sredstva"

"Potrebno je precizirati jasne kriterijume na osnovu kojih bi se eventualno obračunavao dodatni rad. Takođe, neophodno je da ti kriterijumi u svakom momentu budu potpuno transparetni i jednaki", kazali su iz Ministarstva prosvjete

3905 pregleda 27 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete je saglasno da dodatni rad prosvjetnih radnika treba adekvatno nagraditi, te je takva inicijativa Sindikata prosvjete za nas sasvim prihvatljiva, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

Oni su dodali da je taj stav je saopšten i na ranijim razgovorima sa Sindikatom, jer je, kako navode, procjena da ljudi koji nose najveći i dodatni teret trenutne situacije u školstvu, treba da imaju i dodatnu motivaciju za rad.

"Sa druge strane, potrebno je ustanoviti da li je i u kom obimu moguće opredijeliti ta sredstva, što će svakako biti predmet dijaloga sa sindikatom i ostalim subjektima, koji ćemo inicirati. Osim toga, potrebno je precizirati jasne kriterijume na osnovu kojih bi se eventualno obračunavao dodatni rad. Takođe, neophodno je da ti kriterijumi u svakom momentu budu potpuno transparetni i jednaki", kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora su poručili da su oni institucija koja vodi računa o interesima djece, ali i onih koji obrazuju najmlađe i, zajedno sa roditeljima ih vaspitavaju.

"Tako su i u prethodnom periodu uvećane zarade prosvjetnih radnika, dodijeljen veliki broj nagrada nastavnicima kroz Fond za kvalitet i talente, ali i održavana konstantna i kvalitetna saradnja sa Sindikatom, a tako će biti i ubuduće", zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Bonus video: