nestabilne vremenske prilike

MUP: Nevrijeme naredna tri dana, očekuje se i podizanje nivoa mora

Zbog najavljene meteorološke situacije svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti, a Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj situaciji

58094 pregleda 648 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Posebno intenzivne padavine i obilna količina kiše tokom nedjelje i ponedjeljka očekuje se u širem regionu Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i šire prema Virpazaru, Cetinju i primorju (naročito Ulcinj-Bar). U ovom periodu su potencijalno moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode", saopšteno je iz MUP-a, na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

"Meteorološka situacija je takva da se očekuje i podizanje nivoa mora uz obalu, te je na pojedinim mjestima moguće otežano normalno ulivanje vodenih tokova u more, a zbog obilne količine kiše, velikog priliva vode i jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima. Takođe, u nedjelju i ponedjeljak su zbog intenzivnih padavina lokalno moguće bujične poplave manjeg ili većeg obima", dodaje se u saopštenju.

Zbog najavljene meteorološke situacije svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti, a Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj situaciji.

"Takođe, upozoravamo sve ostale subjekte društva na moguće posljedice zbog najavljenog nevremena, kako bi pravovremeno preduzeli mjere i radnje u cilju sprečavanja moguće štete na objektima i infrastrukturi", navode iz MUP-a.

Broj 112 je, podsjećaju, dostupan non-stop za prijavljivanje svih eventualnih situacija.