protest mještana

Ne bude li struje - blokiraće put Bijelo Polje - Mojkovac

Mještani Mjesne zajednice Ravna rijeka kažu da decenijama nijesu politički podobodni i da zbog toga imaju problem

6530 pregleda 4 komentar(a)
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Jadranka Ćetković

Mještani bjelopoljske Mjesne zajednice Ravna rijeka najavili su blokadu puta Bijelo Polje - Mojkovac ako se ne riješi problem elektrosnabdijevanja

Sa jučerašnjeg protesta poručili su da im je struja loša jer decenijama nijesu politički podobni i zatržaili od nadležnih da što prije riješe problem. Predsjednik MZ Ravna rijeka Gojko Nedović kazao je da se napajanje prekida i do 20 puta dnevno, što onemogućava normalan život.

“Zbog čestih prekida stradaju aparati i ne možemo više da izdržimo ovako. Prije tri godine je urađena nova trafo-stanica u Ravnoj rijeci i kvalitet elektrosnabdijevanja je dobar“, kazao je Nedović.

Za razliku od Ravne rijeke, mještani desetak okolnih sela i zaselaka tvrde da nikada nijesu imali normalno elektrosnabdijevanje, što im otežava život na selu.

Poručili su da će, ukoliko nadležni pod hitno nešto ne preduzmu, za nedjelju dana početi da blokiraju magistralni put Bijelo Polje - Mojkovac.

Jedinstveni su u ocjeni da im se sve ovo dešava zbog toga što su posljednjih decenija bili opozicija, zbog čega su zaboravljeni od svih.

Pored svih muka u obavljanju raznih poslova i djelatnosti, kažu da im sada najteže pada početak škole, jer zbog struje djeca ne mogu da uče putem onlajn nastave od kuće.

“U Milatovcu ne postoji nijedan uređaj koji koristi električnu energiju. Oduvijek je loš napon“, kazao je Nedović.

Isto porvrđuju Radomir Vuković iz Majstorovine, Branislav Andrić iz Pobrnjica, Zdravko Sošić iz Rakite, Radovan Bulatović iz sela Kisjelice i drugi.

Preporučujemo za Vas