Čitanje je najbolji recept za bijeg od korona krize, poručuju iz Obodskog slova

Iskoristite popust od 25% na školsku lektiru do kraja oktobra

4838 pregleda 100 reakcija 0 komentar(a)
Foto: NLB
Foto: NLB

Izdavačka kuća „Obodsko slovo“ više od dvije decenije kontinuiranim radom nastoji da opravda povjerenje koje su joj čitaoci ukazali, a strogom selekcijom naslova su postigli da se njihova izdanja svrstaju u red onih čija je umjetnička i kognitivna vrijednost neosporna među čitalačkom publikom.

Direktorica i glavna urednica ,,Obodskog slova”, Miroslava Uljarević, kaže da je naziv te izdavačke kuće simbolično vezan za tradiciju štamparstva na našim prostorima, jer je prva knjiga kod Južnih Slovena „Oktoih prvoglasnik“ štampana u štampariji Crnojevića na Obodu.

„Obodsko slovo“ je prepoznato kao izdavač lektira za osnovnu školu, edukativnih materijala, priručnika, zbirki i kontrolnih zadataka iz raznih oblasti obrazovanja, a u okviru „Obodskog slova“ posluju izdavačka kuća, dvije knjižare i štamparija, a u tom preduzeću zaposleno je 24 radnika. U knjižarama „Obodskog slova“ školsku lektiru sada možete kupiti po 25% nižoj cijeni, do kraja mjeseca.

Uljarević je istakla da je i Zavod za zapošljavanje Crne Gore u „Obodskom slovu“ prepoznao pouzdanog partnera i ukazala na važnost projekta Zapošljavanje lica s invaliditetom u oblasti izdavaštva i štamparstva, koji zajedno realizuju.

„Projekat ima za cilj da obuči lica s invaliditetom za određene djelatnosti kao što su koretkor, lektor, knjigovezac i slično. U okviru projekta, obučeno je deset lica s invaliditetom. Nakon završetka projekta, zaposlili smo još tri osobe, a imali smo obavezu da zaposlimo dvije. Trenutno, u našoj firmi radi ukupno osam osoba s invaliditetom“, navela je Uljarević.

Pandemija korona virusa dovela je „Obodsko slovo“ pred nove izazove, pa su tako u tom preduzeću morali da osmisle nove kanale prodaje, jer je njihova djelatnost bila zatvorena usljed mjera za suzbijanje koronavirusa.

„Orijentisali smo se na društvene mreže, pokušali smo da aktiviramo prodaju putem njih i preko sajta www.obodskoslovo.me. Imali smo pozitivno iskustvo u trenutku kada su ljudi bili zatvoreni u kućama, imali su povećanu potrebu za čitanjem. Mislim da ćemo posledice tek sagledati i da će biti potreban period od bar godinu dana da se situacija stabilizuje“, rekla je Uljarević.

U narednom periodu planiraju da upotpune edicije koje već postoje, ali i da pokrenu neke nove edicije, prvenstveno one koje su namijenjene mlađim čitaocima i djeci.

Izdavačka kuća „Obodsko slovo“ je dugogodišnji klijenti NLB banke.

„Mogu reći da su naša iskustva pozitivna, da se NLB banka trudi da kroz svoje usluge i proizvode izađe u susret svojim klijentima i da im stvori finansijsku osnovu za nesmetano poslovanje“, istakla je Uljarević.

Ona smatra da je za pohvalu činjenica što je NLB banka angažovala dodatne resurse da pokrene projekat „Okvir pomoći“.

„Nama je od velikog značaja to što možemo da koristimo medijske kanale ne samo NLB banke, nego i partnera koji se nalaze u ovom projektu“, rekla je Uljarević.

Posebno su zadovoljni elektronskim bankarstvom NLB Banke i projekat „Žene u biznisu“ koji je banka najavila krajem prošle godine.

„Izdvojila bih program podrške za žene u biznisu, koji se tiče dodjele kredita ženama preduzetnicama, koje će imati povoljnije kamatne stope, što će se značajno podstaći žensko preduzetništvo“, zaključila je Uljarević.

----------------------------------------------------------

NLB Banka nastoji da pomogne crnogorska mikro i mala preduzeća da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa, kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media. Putem ovog projekta, 20 odabranih mikro i malih preduzeća ostvarilo je pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu na 12 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Za više priča naših mikro i malih preduzeća podržanih projektom NLB #OkvirPomoći, posjetite stranicu: www.nlb.me/okvir.