ONLAJN NASTAVA DO DALJIH PREPORUKA

U samoizolaciji dva odjeljenja Druge osnovne škole u Budvi: Jedan učenik pozitivan na koronavirus

Navodi se da je škola poštovala sve smjernice i mjere Instituta za javno zdravlje (IJZ), da su djeca nosila maske i održavala distancu

49100 pregleda 652 reakcija 44 komentar(a)
Druga osnovna škola u Budvi (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Druga osnovna škola u Budvi (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.10.2020. 12:57h

Dva odjeljenja iz trećeg i petog razreda Druge osnovne škole u Budvi poslata su u samoizolaciju, zbog registrovanog prvog slučaja koronavirusa kod jednog učenika.

V.d. direktorica Druge osnovne škole Ana Nikezić Martinović potvrdila je portalu Roditelji.me da je kod jednog učenika registrovan koronavirus.

Dva odjeljenja i njihove učiteljice do daljih preporuka, prema odluci epidemiologa, imaće nastavu onlajn.

Navodi se da je škola poštovala sve smjernice i mjere Instituta za javno zdravlje (IJZ), da su djeca nosila maske i održavala distancu.

„Škola je sprovela svu neophodnu proceduru i konsultacije, uključujući stupanje u kontakt sa nadležnom lokalnom epidemiološkom službom. Nakon dodatnih informacija od IJZ-a planiraćemo i naredne korake“, kazala je Nikezić Martinović.

Uprava škole odmah je kontaktirala epidemiološku službu u Budvi, koja je odlučila da u samoizolaciju pošalju odjeljenje iz kojeg je dječak, ali i odjeljenje petog razreda u koje ide njegova sestra, koja će u međuvremenu biti testirana.

Pozitivan test na koronavirus dječaku je potvrđen u nedjelju uveče, kada je škola odmah postupila po proceduri.

Roditelji više učenika te škole potvrdili su danas da su prva dva dana nastave u toj ustanovi poštovane sve preporuke Ministarstva prosvjete i IJZ-a, da su sva djeca nosila maske i da je poštovana distanca.

Druga osnovna škola u Budvi čeka zvanične smjernice IJZ.

Preporučujemo za Vas