Ognjen Radonjić otputovao na liječenje u Rusiju

Fondacija „Budi human“ prikupila je za dječakovo liječenje 27.676 eura

2560 pregleda 0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Budi human
Radonjić, Foto: Budi human
Dječak Ognjen Radonjić, korisnik Fondacije Budi human, stigao u Rusiju gdje nastavlja put ka oporavku, saopšteno je iz te fondacije.

"Naši mališani hrabro koračaju ka svom cilju – zdravlju. Jedan od njih je i Ognjen Radonjić koji je juče doputovao u Rusiju da bi nastavio proces liječenja. Podsjećanja radi, ovaj petogodišnji dječak ima oštećenje očnog živca na oba oka i suženo vidno polje. Oštećenje vida uslovilo je i usporen psihomotorni razvoj, pa su mu potrebni kontinuirani logopedski i defektološki tretmani. Fondacija „Budi human“ prikupila je za Ogijevo liječenje 27676.00 eura. Nakon traženja odgovarajuće klinike koja bi mu omogućila oporavak, Ogi je u septembru prošle godine posjetio „Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju“ u gradu Ufa u Rusiji", navodi se u saopštenju.

Tada je, dodaju, imao prvu operaciju nakon čega je preporučeno da kliniku posjeti još nekoliko puta radi što boljeg napretka.

"Upravo zato, ovaj hrabri dječak naredni period provodi na pomenutoj klinici i čini još jedan korak ka svom ljepšem djetinjstvu. Na putu koji iziskuje volju, strpljenje i vrijeme, Ogiju želimo da osim svega toga, zadrži i osmijeh, razdraganost duha i vjeru u bolje sjutra koje ga svakako čeka. Šaljemo mu podršku, navijamo za njegov oporavak i čekamo lijepe vijesti", stoji u saopštenju fondacije Budi human.

Bonus video: