"Fapovci" organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi

Udruženje su osnovali simpatizeri FK “Čelik” iz želje da nastave tradiciju dobrovoljnog davanja krvi koju su navijači započeli prije 11 godina

1809 pregleda 75 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi (UDDK) „Fap mašina“ iz Nikšića, početak rada obilježio je akcijom koja će, zbog velikog broja prijavljenih davalaca, kao i poštovanja mjera NKT-a, trajati tri dana. Akciju je otvorio najstariji volonter Crvenog krsta Nikšić i ovogodišnji dobitnik Nagrade oslobobođenja grada, Dragan Nikolić, kome je to bio 125.put da daruje dragocjenu tečnost.

Udruženje su osnovali simpatizeri FK “Čelik” iz želje da nastave tradiciju dobrovoljnog davanja krvi koju su navijači započeli prije 11 godina.

“Željeli smo da osnujemo Udruženje, jer što nas je više to je bolje, i da odmah počnemo sa akcijom. Prijavio se veliki broj dobrovoljaca, i još se prijavljuju, pa da bi ispoštovale zdravstvene mjere i da bi zaštitili druge i sebe, akcija će trajati tri dana”, kazao je jedan od osnivača Udruženja, Mrdelja Čvorović.

foto: Privatna arhiva

Kako je kazao, broj prijavljenih davalaca je mnogo veći od onog koji će učestvovati u akciji jer će pojedini zbog izolacije i preležanog kovida morati da sačekaju neku drugu priliku da bi darovali dragocjenu tečnost. A tih prilika, obećavaju iz novoosnovanog Udruženja, biće dosta.

“Zvala nas je djevojka iz Ekvadora koja želi da učestvuje u akciji. Hoće ona koja je sa strane, a ne da neće oni koji su iz ovog grada”, kazao je Čvorović koji je dugogodišnji volonter Crvenog krsta i koji je do sada 15 puta dao krv.

Udruženje čine navijači i bivši igrači kluba koji je prije dvije godine ugašen, kao i svi oni kojima je “Čelik” na srcu.

“Želimo i da se ne zaboravi ‘Čelik’ koji trenutno nije na fudbalskoj mapi”, poručio je Mrdelja.

Bonus video: