Koliko je pravilna ishrana naših mališana važna?

Djeca su često vrlo izbirljiva kada je hrana u pitanju i često izbjegavaju određene namirnice ili cijelu grupu namirnica, pa je njihova ishrana nepotpuno sa određenim aminokiselinama. Da bi se ti problemi izbjegli, preporučuje se upotreba prirodnih dodataka ishrani

19677 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Strath
Foto: Strath

Početak nove školske godine donosi nova znanja, druženja ali i nove izazove. Osim izazova koji se tiču učenja novog gradiva, kontrolnih i domaćih zadataka, tu je i borba sa prehladama i brojnim uzročnicima infekcija, kao i poteškoće izazvane koronavirusom

Jeste li znali da dijete u prosjeku čak 6 do 8 puta godišnje oboli od različitih viroza i prehlada? To je normalna pojava, jer se organizam mališana tek upoznaje sa raznim bakterijama i virusima i na taj način stiče otpornost. Imuni sistem u ovoj borbi igra najvažniju ulogu, zato je važna pravilna ishrana bogata vitaminima i mineralima.

Djeca su često vrlo izbirljiva kada je hrana u pitanju i često izbjegavaju određene namirnice ili cijelu grupu namirnica, pa je njihova ishrana nepotpuno sa određenim aminokiselinama. Da bi se ti problemi izbjegli, preporučuje se upotreba prirodnih dodataka ishrani.

Strath - plazmolizirani biljni kvasac je potpuno prirodan dodatak ishrani zahvaljujući kojem će djeca osim vitamina i minerala, unijeti i aminokiseline koje nisu unijeli putem hrane a koje su važne za pravilan rast i razvoj.

foto: Strath

Imenom složen, ali sastavom vrlo jednostavan, plazmolizirani biljni kvasac je 100% prirodni dodatak ishrani baziran na biljnom kvascu koji se tokom svog rasta hrani sa više od 50 različitih biljnih vrsta, uključujući kadulju, lavandu i kamilicu.

Osim za male izbirljivce, plazmolizirani biljni kvasac idealna je pomoć svim školarcima pred kojima su veliki mentalni izazovi. Istraživanja su pokazala da Strath može pomoći u povećanju koncentracije i izdržljivosti, te su uočeni puno bolji rezultati u zadacima koji su uključivali testiranje memorije kod djece školske dobi.

Vitamini, minerali aminokiseline i ostali gradivni molekuli poput glukana koje plazmolizirani biljni kvasac sadrži, prirodno su prisutni u količinama koje pomažu u jačanju imunološkog sistema malih i velikih. S obzirom na kompleksan sastav od čak 61 metabolički aktivne supstance, Strath je idealan za prevenciju bolesti kao što su virusne i bakterijske infekcije disajnog i digestivnog sistava.

Strath plazmolizirani biljni kvasac, u obliku tableta ili kao tečni dodatak ishrani, svim bolje snadbjevenim apotekama u Crnoj Gori.

Za više informacija o Bio-Strath AG proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me