Nikšićka i plužinska Opština raspisale konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Kandidati koji prvi put konkurišu, prilikom prijavljivanja na konkurs podnose prijavu, fotokopiju biometrijske lične karte ili lične karte za strance, uvjerenje o prebivalištu, potvrdu o redovnom studiranju i ovjerenu fotokopiju diplome „Luča”

5816 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Opština Nikšić raspisala je konkurs za dodjelu stipendija studentima za školsku 2020/21.godinu. Pravo da konkurišu za prvu godinu studiranja imaju nosioci diplome ”Luča”, dok za za drugu i naredne godine studija mogu konkurisati redovni studenti fakulteta ili akademije umjetnosti, dobitnici diplome „Luča“ koji su u prethodnoj godini studija ostvarili prosječnu ocjenu 9 i više, kao i na osnovu ostvarenih ECTS kredita u stoprocentnom iznosu.

Kandidati moraju biti državljani Crne Gore ili lica sa statusom stranca sa stalnim nastanjenjem i da imaju prebivalište na području opštine Nikšić.

Kandidati koji prvi put konkurišu, prilikom prijavljivanja na konkurs podnose prijavu, fotokopiju biometrijske lične karte ili lične karte za strance, uvjerenje o prebivalištu, potvrdu o redovnom studiranju i ovjerenu fotokopiju diplome „Luča”. Raniji korisnici stipendije dužni su da podnesu uvjerenje o prebivalištu, potvrdu o studiranju i uvjerenje o položenim ispitima sa prethodne godine studija. Konkurs je otvoreno do 31. Oktobra, a neblagovremena i nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana.

I plužinski Sekretarijat za opštu upravu i društvene djelatnosti raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima za školsku 2020/21.godinu. Pravo da konkurišu za dodjelu stipendija imaju učenici nosioci diplome ”Luča” za prvu godinu studiranja, kao i studenti koji su prema nastavnom planu i programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili ispite iz prethodne godine studija u visini najmanje 80% ECTS kredita i postigli prosječnu ocjenu najmanje 8,00. Kandidati moraju biti crnogorski državljani i sa prebivalištem u opštini Plužine najmanje dvije godine prije raspisivanja konkursa za dodjelu stipendija, da prvi put upisuju semestar studijske godine, odnosno, prvi put upisuju akademske specijalističke studije, da nijesu gubili nijednu godinu tokom osnovnih studija, da nijesu u radnom odnosu na neodređeno vrijeme i da ne primaju drugu stipendiju.

Opština Plužine će dodijeliti 15 stipendija, a rok za podnošenje prijava je 26. oktobar.

Bonus video: