Putin odlikovao budvanske veterane iz Drugog svjetskog rata, Carević i Radović primili prvoborce

U razgovoru je istaknuta važnost antifašističkih tekovina i čuvanja od zaborava slavne prošlosti narodnooslobodilačke borbe naših predaka

13789 pregleda 52 reakcija 11 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Opština Budva
Sa prijema, Foto: Opština Budva

Povodom sedamdesetpet godišnjice pobjede nad fašizmom predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin odlikovao je veterane iz Drugog svjetskog rata, Budvane Miroslava Luketića, Iva Marjovića i Laza Boretu.

Predsjednika Opštine Marko Carević i predsjednik Skupštine Opštine Krsto Radović tim povodom upriličili su prijem za budvanske prvoborce.

U razgovoru je istaknuta važnost antifašističkih tekovina i čuvanja od zaborava slavne prošlosti narodnooslobodilačke borbe naših predaka.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da su godine budvanskih prvoboraca za poštovanje, a rat na ovim prostorima ne smije nikada da se desi jer je sada vrijeme za stvaranje bolje budućnosti.

foto: Opština Budva

„Moramo stvarati novo, pravedno društvo, društvo jednakosti i pravne države, u kojem je moguće živjeti od svog rada i obezbijediti budućim naraštajima da žive u slozi, miru i ljubavi“ dodao je Carević.

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović poručio je da se „antifašističke tekovine moraju poštovati, jer predstavljaju zalog za budućnost“ „Moramo gledati napred u budućnosti i praviti novi sistem gdje će vlast biti narodna vlast, građani poštovani i gdje neće biti diskriminacije“ zaključio je Radović.

Bonus video: