Slavka Mandića i dalje voze opštinskom limuzinom da vodi TV emisiju u Podgorici

Mandić inače, svakog utorka putuju na relaciji Kotor-Pogorica-Kotor, da bi na privatnoj A1 Televizu/ji u vlasništvu tajkuna Duška Kneževića, vidio svoju autorsku emisiju – talk show „Tamo i natrag“, a za koju on od A1 dobija autorski honorar

19588 pregleda 473 reakcija 26 komentar(a)
Mandic ulazi u sluzbenu skodu Opstine Kotor u Podgorici, Foto: Čitalac Vijesti
Mandic ulazi u sluzbenu skodu Opstine Kotor u Podgorici, Foto: Čitalac Vijesti

Odlazeći gradnačelnik Kotora Željko Aprcović (DPS) i direktor privatnog kotorskog Skala radija Slavko Mandić, uprkos skandalu koji je izbio u javnosti kada su prošle nedjelje „Vijesti“ objavile fotografije i priču o tome da Mandić na svoje privatne poslovne obaveze u Podgorici biva vožen službenim automobilom kotorskog gradonačečnika, nisu odustali od takve eklatantne prakse zloupotrebe javnih resursa.

Pokazuju to i fotografije koje je čitalac „Vijesti“ snimio u utorak 6.oktobra kasno uveče u Podgorici u blizni Vojno-policijskog medicinskog centra a na kojima se vidi Slavko Mandić kako ulazi u luksuznu službenu limuzinu „škoda superb“ (KO CG 002) kotorskog gradonačelnika čiji ga je službeni vozač prvo dovezao, a potom i vratio do Kotora.

Mandić inače, svakog utorka putuju na relaciji Kotor-Pogorica-Kotor, da bi na privatnoj A1 Televizu/ji u vlasništvu tajkuna Duška Kneževića, vidio svoju autorsku emisiju – talk show „Tamo i natrag“, a za koju on od A1 dobija autorski honorar.

Upitan da objasni zašto se vlasnik privatnog Skala radija na svoje privatne poslovne obaveze u Podgorici vozi službenim autmobilom Opštine, gradonačelnik Željko Aprcović, „Vijestima“ je prošle sedmice kazao da je tačno da se Mandić „možda jednom“ vozio do Podgorice njegovim službenim vozilom, ali da u tome on ne vidi ništa loše jer je kotorska lokalna uprava navodno, na sličan način i do sada izlazila u susret potrebama žitelja tog grada.

„Nije to nešto što je neuobičajeno jer smo mi kao lokalna uprava Kotora uvijek imali sluha za potrebe naših građana i uvijek im kada smo mogli, izlazili u susret. Bilo je ranije više takvih slučajeva da smo neke od naših sugrađana kojima je tebalo ljekarski pregled ili nešto slično, vozili opštinskim automobilo do Podgorice i ne vidim u tome ništa loše. I prije toga su se automobilom koji koristi predsjednik Opštine, ponekad u slučaju potrebe, prevozili i drugi građani Kotora. Mislim da smo g.Mandića vozili možda samo jednom.“- kazao je tada Aprcović.

Izvor „Vijesti“ upućen u dešavanja u A1 Televiziji međutim, kazao da se vlasnik Skala radija mnogo puta do sada jednom sedmično u Podgoricu na svoje radne obaveze u A1 Televiziji, vozio luksuznim službenim „škodama superb“ koje koriste gradonačelnik Aprcović i predsjednik SO Kotor Jovo Suđić (DPS) u proteklih skoro godinu ipo dana.

Da je to zaista tako, pokazale su i forografije snnimljene u utorak veče – nedjelju dana nakon objave prvog teksta o ovakvoj zloupitrebi javnih resursa Optine Kotor od strane Aprovića i Mandića, a koje pokazuju da se vlasnik Skala radija i pored toga nastavio i dalje voziti „tamo do Podgorice i natrag do Kotora“ luksuznim službenim automobilom kotoskog gradonačelnika. Aprcović juče nije odgovorio na pitanje „Vijesti“ da ovo prokomentariše niti da objasni zašto se vlasnik DPS-u bliskog medija na svoje privatne poslovne obeveze u Podgoricu, vozi opštinskim automobilom i koji je u tome javni interes jer ovako prevoženje Mandića podrazumijeva troškove za budžet grada Kotora u smislu povećanih izdvajanja za gorivo, amortizaciju opštinkog voznog parka i plaćanje prekovremenog i noćnog rada službenog vozača Opštine.

DPS je inače, izgubio lokalne izbore u Kotoru i vlast u tom gradu uskoro treba da preuzme koaliija Demokrata, saveza „Za budućnost Kotora“ i nekih manjih političkih partija.

Bonus video: