Nišić istovremeno bila u četiri odbora

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može istovremeno biti član upravnog odbora javne ustanove i da ima rok od 30 dana da podnese ostavku na jednu od funkcija

6606 pregleda 2 komentar(a)
Agencija za sprečavanje korupcije, Foto: Mina
Agencija za sprečavanje korupcije, Foto: Mina

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je članica Upravnog odbora Agencije za stanovanje Glavnog grada Irma Nišić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer je istovremeno bila u upravnim odoborima još tri javne ustanove.

Nišić je od januara do sredine avgusta bila i u školskom odboru Osnovne škole “Štampar Makarije”, ali i upravnim odoborima vrtića “Đina Vrbica” i “Doma učenika i studenata”.

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može istovremeno biti član upravnog odbora javne ustanove i da ima rok od 30 dana da podnese ostavku na jednu od funkcija.

Ona je Agenciji kazala da za članstva u odborima nije dobila nikakvu naknadu. Nišić je dostavila i rješenja o razrješenju članstva u odborima.

ASK je utvrdila i da je bivši član Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Zoran Rakočević prekršio Zakon jer nije, u roku od 30 dana, dostavio Agenciji izvještaj nakon odlaska sa te funkcije.

Zbog kršenja Zakona, predviđena je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Bonus video: