Slučaj učiteljice Višnjić: Zaštitnik pokrenuo ispitni postupak zbog kršenja prava djece

"Pozivam javnost i medije da ne podgrijavamo zloupotrebu, kako te, tako i bilo koje druge djece. Situacije se desila, ona je u proceduri, ostavimo da svako radi svoj posao", rekla je savjetnica za oblast prava djeteta Duška Šljivančanin

8097 pregleda 39 reakcija 11 komentar(a)
Detalj iz Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, Foto: Hram Svetog Jovana Vladimira
Detalj iz Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, Foto: Hram Svetog Jovana Vladimira

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda pokrenuo je ispitni postupak zbog kršenja prava djeteta i zloupotrebe djece u slučaju učiteljice iz Bara Rade Višnjić, kazala je savjetnica za oblast prava djeteta u toj instituciji Duška Šljivančanin.

Višnjić je ranije, preko vajber grupe, pozvala djecu da prisustvuju molebanu u Sabornom hramu u Baru.

Šljivančanin je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gora kazala da će u redovnoj proceduri ispitati sve okolnosti i izjasniti se u vezi sa samim slučajem.

"Pozivam javnost i medije da ne podgrijavamo zloupotrebu, kako te, tako i bilo koje druge djece. Situacije se desila, ona je u proceduri, ostavimo da svako radi svoj posao", rekla je Šljivančanin, prenosi Portal RTCG.

Ona je kazala da u medijima i na društvenim mrežama ne bi trebalo praviti "sekundarnu viktimizaciju djece koja su ne svojom krivicom obuhvaćena tim događajem".

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Učiteljica iz Bara pozivala đake na moleban

Bonus video: