URA: Sa građanima ćemo zaustaviti izgradnju mHE na Skrbuši

“Institucije moraju da rade po zakonima i u korist opšteg dobra i ukoliko se utvrdi da je neko radio drugačije, vjerujem da će uskoro za isto biti sankcionisan“, kazala je Jokić

8419 pregleda 430 reakcija 8 komentar(a)
Gradilište na Skrbuši, Foto: GP URA
Gradilište na Skrbuši, Foto: GP URA

Mještani sela Rečine imaju našu podršku u borbi za očuvanje rijeke Skrbuše a zajednički ćemo zaustaviti izgradnju mHe na rijeci Skrbuši, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Ljiljana Jokić iz URE koja potpisuje saopštenje poručuje da je borba za rijeke borba svih nas i da su te rijeke građana a ne investitora koji njihovom devastacijom investiraju u svoj džep.

“Od investitora tražimo da obustavi sve radove a mora se preispitati sve što je do sada urađeno na ovoj rijeci. Dozvole, urađeni elaborati i analize koje su urađene se moraju preispitati a to će se sigurno desiti nakon donošenja Deklaracije o zabrani dalje izgradnje malih hidroelektrana na crnogorskim rijekama i obustavi svih radova/projekata dok se ne izvrši sveobuhvatna revizija, koju će koalicija Crno na bijelo predložiti u Skupštini Crne Gore“ naglasila je Jokić.

Ona poziva i ekološku inspekciju da ovom problemu pristupi mnogo ozbiljnije nego što je pristupila juče jer, kako poručuje, iz zatvorene kućice se neće vidjeti problemi koji postoje na ovom mjestu.

“Institucije moraju da rade po zakonima i u korist opšteg dobra i ukoliko se utvrdi da je neko radio drugačije, vjerujem da će uskoro za isto biti sankcionisan“, kazala je Jokić.

„Zadovoljni smo što vidimo da se mještani neće dogovarati oko stavljanja Skrbuše u cijev. Možda investitor ima dozvole institucija, vidimo da investitori nemaju dozvolu naroda. A bez te dozvole svaka druga je manje značajna“, zaključila je Jokić.

Bonus video: