Bajčetić: PzP osuđuje presudu novinaru Jovu Martinović

"Ova presuda takođe potrvđuje stavove PzP-a da su neophodne radikalne ferorme koju mora da sprovede nova parlamentarna većina. Te reforme moraju obuhvatati činjenje policije, tužilaštva i sudova, od korumpiranih kadrova, poslušnika odlazećeg režima i plaćenika mafije"

6141 pregleda 171 reakcija 8 komentar(a)
Foto: PzP
Foto: PzP

Pokret za promjene (PzP) osuđuje današnju presudu Višeg suda u Podgorici kojom je novinar Jovo Martinović osuđen na godinu dana zatvora, kazao je Portparol Pokreta za promjene Nikola Bajčetić.

"Smatramo da današnja presuda Višeg suda predstavlja novi šamar odlazeće vlasti jučerašnjem izvještaju EK, u kojem je posebno akcentovan problem slobode izražavanja", kazao je Bajčetić.

On je napomenuo da se praksom prethodne vlasti, mora pod hitno prestati.

"Svjedoci smo da je prethodna vlast uglavnom koristila sudstvo i tužilaštvo, kao ključne grane vlasti, za svoju političku batinu u obračunu sa svojim političkim neistomišljenicima. Sa takvom praksom se mora hitno prestati, i PzP će dati svoj puni doprinos u izgradnji slobodnih istitucija, koje će uvijek biti na strani građana, istine i pravde, a ne na strani bilo kojeg pojedinca i zaštitu njegovih ličnih interesa".

Bajčetić je kazao da su zatp neophodne radikalne promjene.

"Ova presuda takođe potrvđuje stavove PzP-a da su neophodne radikalne ferorme koju mora da sprovede nova parlamentarna većina. Te reforme moraju obuhvatati činjenje policije, tužilaštva i sudova, od korumpiranih kadrova, poslušnika odlazećeg režima i plaćenika mafije. Lustracija i otvaranje dosijea moraju biti prioriteti. Bez ovih reformi, Crna Gora ne može da ide naprijed i ostvaruje dalji progres u procesu pridruživanja EU", kazao je Bajčetić.

Bonus video: