Otvoren treći Covid centar u Podgorici

U sklopu Doma zdravlja Podgorica odrasli pacijenti suspektni na taj virus, osim u objektu Centar, mogu da se pregledati u Covid centrima u Tološima i Zlatici, gdje se nalazi i Covid centar za djecu

5198 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shuterstock
Foto: Shuterstock

Dom zdravlja Podgorica otvorio je treći Covid centar za odrasle u zdravstvenom objektu Centar, kod stadiona Budućnosti, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Ovaj Covid centar je otvoren zbog velikog priliva pacijenata koji se javljaju sa simptomima koji upućuju na koronavirus i smanjenja gužvi ispred ambulanti.

Navodi se da u sklopu Doma zdravlja Podgorica odrasli pacijenti suspektni na taj virus, osim u objektu Centar, mogu da se pregledati u Covid centrima u Tološima i Zlatici, gdje se nalazi i Covid centar za djecu.

Dom zdravlja organizovao je i kućne posjete za pacijente suspektne i pozitivne na Covid.

"Kako bi izbjegli veće gužve u i ispred zdravstvenih objekta, za sve pacijente koji koriste usluge portala e zdravlje, omogućeno je da ne dolaze u objekte Doma zdravlja Podgorica, već da putem ove aplikacije naruče redovnu terapiju, koju će im elektronski propisivati dva ljekara, koji su angažovani isključivo za taj posao“, kaže se u saopštenju. Navodi se da podgorički Dom zdravlja sve aktivnosti sprovodi u cilju suzbijanja širenja epidemije izazvane koronavirusom.

Bonus video: