RTV Cetinje: Učenik OŠ "Njegoš" pozitivan na koronavirus

"Tačno je da je registrovan pozitivan slučaj u O.Š. "Njegoš", dijete je u izolaciji a za dalje mjere treba konsultovati nadležnog epidemiologa iz Instituta za javno zdravlje", kazala je Vesna Peranović, koja je ove sedmice na čelu kovid tima cetinjskog Doma zdravlja

6893 pregleda 73 reakcija 0 komentar(a)
OŠ "Njegoš", Foto: Arhiva Vijesti
OŠ "Njegoš", Foto: Arhiva Vijesti

Među učenicima četvrtog razreda Osnovne škole "Njegoš" na Cetinju registrovan je jedan pozitivan slučaj infekcije koronavirusom, potvrđeno je RTV Cetinju iz više izvora.

Riječ je o, kako su za RTV Cetinje kazali neki od roditelja đaka jednog odjeljenja četvrtog razreda, djetetu koje je u ponedjeljak bilo u školi, a uveče dobilo temperaturu, nakon čega je testirano na koronavirus i stavljeno u samoizolaciju.

Ovu informaciju su tom cetinjskom mediju potvrdili iz kovid tima cetinjskog Doma zdravlja.

"Tačno je da je registrovan pozitivan slučaj u O.Š. "Njegoš", dijete je u izolaciji a za dalje mjere treba konsultovati nadležnog epidemiologa iz Instituta za javno zdravlje", kazala je Vesna Peranović, koja je ove sedmice na čelu kovid tima.

Direktorka O.Š. "Njegoš" Vesna Knežević takođe je u telefonskom razgovoru za RTV Cetinje potvrdila da je registrovan slučaj zaraze u toj školi i kazala da ne može da daje izjave za medije bez saglasnosti Ministarstva prosvjete.

Naredni koraci, kada je riječ o održavanju nastave u ovom odjeljenju, biće preduzeti u skladu sa preporukama koje donese nadležni epidemiolog u Institutu za javno zdravlje, piše RTV Cetinje.

Bonus video: